Let og billig robotnyhed fra Egatec

Let og billig robotnyhed fra Egatec

e.DO er en plug-and-play robot der kun vejer 13 kg og blot skal tilsluttes alm. 220v strøm. Den styres via bluetooth og kan bruges både til uddannelsesmæssige formål eller pick-and-place applikationer i industrien.

E.DO er en del af en ny generation af seksaksede industrirobotter på markedet. Den let af installere og flytte på, prisen ligger på omkring en trediedel af tidligere modeller, og den behøver ingen afskærmning og kan dermed bruges til både undervisning og lette pick and place-opgaver.

Til uddannelsesmæssige formål er e.DO med til at understøtte de traditionelle undervisningsmetoder og stimulere kreativitet og inddragelse af elever. Fordi hele projektet er bygget omkring open source, har alle adgang til at programmere e.DO til udføre aktiviteter og opgaver.

Men e.DO er - udover en industrirobot – også et  'byg det selv' projekt. Brugerne kan på egen hånd opnå viden om teknologien og forstå hvordan robotter fungerer både på hardware og software siden. Den er brugervenlig og let at montere, så brugere i alle aldre har mulighed for at skabe og lære. Den kræver blot en stikkontakt og så kan man instruere e.DO til at udføre de ønskede opgaver.

- e.DO er for alle, som gerne vil vide hvordan en robot er skruet sammen. Brugeren kan få fingrene helt ned i maskinrummet og få en bedre forståelse for hvordan robotter virker, både mekanisk og programmæssigt. Den er ideel til læringsmiljøer fordi den er baseret på ”easy to use” teknologi, der gør det nemt for alle at programmere e.DO., forklarer Mads Nychel, adm. direktør i Egatec A/S, som er dansk forhandler af e.Do.

 e.DO har 6 akser, kraft og fleksibilitet nok til at køre stort set enhver opgave inden for dens hastighed og last.

-lipe

25/9 2017