Hygiejnisk plastenergikæde

Hygiejnisk plastenergikæde

igus har udviklet verdens første plastenergikæde efter hygiejniske designretningslinjeret rengøringsvenligt energiforsyningssystem af FDA-konformt material til fødevareindustrien

For at sikre en ren og på samme tid pålidelig energiforsyning har motion plastics-specialisten igus udviklet den første e-kæde efter 'hygiejniske designretningslinjer'.

Takket være den åbne konstruktion er kæden yderst nem at rengøre, og takket være de runde hjørner og fraværet af gevindforbindelser, undgås dødrum og den deraf følgende bakteriedannelse.

Den nye energikæde er derfor ideelt egnet til brug på maskiner og systemer i fødevare- og pakkeindustrien.

Maskindele til fødevareindustrien skal ikke kun være pålidelige i drift og undgå produktforurening gennem smørefri løsninger, de skal også kunne rengøres nemt og hurtigt. Det såkaldte 'hygiejniske design' til forhindring af konstruktionsmæssige svage steder på maskiner bliver derfor stadigt vigtigere.

Derfor har motion plastics-specialisten igus udviklet den første e-kæde efter hygiejniske designretningslinjer, og præsenterer den til et publikum af specialister på dette års Fachpack.

- Den nye energikæde er så nem at rengøre, fordi der ikke er nogen dødrum, hvor bakterier eller snavs kan ophobes, forklarer Lars Braun, ansvarlig for pakkeindustrien hos igus.

- Det blå materiale, som er typisk for plastelementer i fødevareindustrien, er FDA-konformt og er samtidig yderst bestandigt over for skrappe rengøringsmidler og kemikalier.

Fælles udvikling i henhold til kunden behov - følger markedets krav

På samme måde som de mange andre nye produkter der er blevet udviklet år efter år, blev e-kæden skabt for at imødekomme særlige markeds- og kundebehov. Drivkraften bag ideen var virksomheden Multivac fra Wolfertschwenden, der er specialiseret inden for pakkemaskiner til industrien.

Multivac henvendte sig til igus på et tidspunkt, da markedet krævede en egnet løsning. Multivac\'s forespørgsel om et hygiejnisk designet energiforsyningssystem blev udgangspunktet for produktudviklingen og de efterfølgende fælles tests.

Øverst på ønskelisten stod behovet for nem rengøring, en åben konstruktion, radiusser og kurver der undgår dødrum, samt en struktur som undgår, at overflader ligger oven på hinanden.

E-kæden vil kunne fås med henholdsvis to forskellige indvendige højder og fem forskellige indvendige bredder. De op til fem faste indvendige opdelinger til enkeltvis opfyldning fås til begge kædestørrelser, og gør det muligt at lægge kabler og slanger adskilt fra hinanden, så der er tilstrækkelig plads til rengøring.

Den nye e-kæde vil blive vist på R 081 termoformningsmaskinen fra Multivac på dette års Fachpack, og vil i fremtiden blive brugt til termoformningsmaskiner af enhver slags.

De stadigt stigende hygiejnekrav i fødevaresektoren og i medicinal- og lægemiddelindustrien imødekommes effektivt ved konsekvent overholdelse af de hygiejniske designretningslinjer fra Multivac.

-hawin

3/2 2017
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet