Hygiejnisk plastenergikæde

Hygiejnisk plastenergikæde

igus har udviklet verdens første plastenergikæde efter hygiejniske designretningslinjeret rengøringsvenligt energiforsyningssystem af FDA-konformt material til fødevareindustrien

For at sikre en ren og på samme tid pålidelig energiforsyning har motion plastics-specialisten igus udviklet den første e-kæde efter 'hygiejniske designretningslinjer'.

Takket være den åbne konstruktion er kæden yderst nem at rengøre, og takket være de runde hjørner og fraværet af gevindforbindelser, undgås dødrum og den deraf følgende bakteriedannelse.

Den nye energikæde er derfor ideelt egnet til brug på maskiner og systemer i fødevare- og pakkeindustrien.

Maskindele til fødevareindustrien skal ikke kun være pålidelige i drift og undgå produktforurening gennem smørefri løsninger, de skal også kunne rengøres nemt og hurtigt. Det såkaldte 'hygiejniske design' til forhindring af konstruktionsmæssige svage steder på maskiner bliver derfor stadigt vigtigere.

Derfor har motion plastics-specialisten igus udviklet den første e-kæde efter hygiejniske designretningslinjer, og præsenterer den til et publikum af specialister på dette års Fachpack.

- Den nye energikæde er så nem at rengøre, fordi der ikke er nogen dødrum, hvor bakterier eller snavs kan ophobes, forklarer Lars Braun, ansvarlig for pakkeindustrien hos igus.

- Det blå materiale, som er typisk for plastelementer i fødevareindustrien, er FDA-konformt og er samtidig yderst bestandigt over for skrappe rengøringsmidler og kemikalier.

Fælles udvikling i henhold til kunden behov - følger markedets krav

På samme måde som de mange andre nye produkter der er blevet udviklet år efter år, blev e-kæden skabt for at imødekomme særlige markeds- og kundebehov. Drivkraften bag ideen var virksomheden Multivac fra Wolfertschwenden, der er specialiseret inden for pakkemaskiner til industrien.

Multivac henvendte sig til igus på et tidspunkt, da markedet krævede en egnet løsning. Multivac\'s forespørgsel om et hygiejnisk designet energiforsyningssystem blev udgangspunktet for produktudviklingen og de efterfølgende fælles tests.

Øverst på ønskelisten stod behovet for nem rengøring, en åben konstruktion, radiusser og kurver der undgår dødrum, samt en struktur som undgår, at overflader ligger oven på hinanden.

E-kæden vil kunne fås med henholdsvis to forskellige indvendige højder og fem forskellige indvendige bredder. De op til fem faste indvendige opdelinger til enkeltvis opfyldning fås til begge kædestørrelser, og gør det muligt at lægge kabler og slanger adskilt fra hinanden, så der er tilstrækkelig plads til rengøring.

Den nye e-kæde vil blive vist på R 081 termoformningsmaskinen fra Multivac på dette års Fachpack, og vil i fremtiden blive brugt til termoformningsmaskiner af enhver slags.

De stadigt stigende hygiejnekrav i fødevaresektoren og i medicinal- og lægemiddelindustrien imødekommes effektivt ved konsekvent overholdelse af de hygiejniske designretningslinjer fra Multivac.

-hawin

3/2 2017
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture
  • Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    maskiner ›Professionshøjskolen har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    maskiner ›Sensor-specialisten lancerer den nye W10 i fire varianter, der egner sig særligt godt til fødevare- og farmaindustrien. De kan alle indstilles til enten forgrunds- eller baggrundsafblænding. Desuden kan brugeren vælge om sensoren skal havde fokus på hastighed eller præcision
  • Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    maskiner ›Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec, som bl.a. leverer specialmaskiner til pharma- og medicoindustrien er vokset ud af lokalerne. Derfor har virksomheden taget første spadestik til en ny montagehal, der udvider pladsen med en tredjedel