Fremtiden forbliver modulær
Ralf Schubert er overbevist om fordelene ved modulært opbyggede robotter.

Fremtiden forbliver modulær

Princippet med at levere emballeringsmaskiner som modulære systemer, der sikrer, at man opnår maksimal fleksibilitet under toploading-opgaver, er grundlaget for virksomheden, Schuberts succesrige historie siden grundlæggelsen for 50 år siden.

Siden starten har familievirksomheden, Schubert, arbejdet videre på at gøre den modulære maskinopbygning endnu mere perfekt. Direktøren i virksomheden, Ralf Schubert, er i hvert fald overbevist om, at mulighederne for at lave løsninger af modulære systemer endnu ikke er udnyttet fuldt ud.

Der er nemlig rigtig mange fordele ved modulløsningerne og de muligheder, de giver i digitaliseringen af den industrielle produktion.

Linjer kan nemt sammensættes

- Modularitet har ubegrænsede fordele. I modulære systemer er de enkelte komponenter allerede velkendte og testede. Man ved, om princippet fungerer og sparer dermed tid og penge under anlæggenes planlægning, siger Ralf Schubert, der ikke er i tvivl om, at modularitet sikrer maksimal fleksibilitet og i det hele taget er bedre en andre koncepter.

Når man kender rammebetingelserne for en løsning, såsom mål og antallet af kasser, der skal fyldes, kan linjen nemt sammensættes.

- Min erfaring siger, at man opnår de bedste koncepter, når man anvender standardmoduler. Derfor bruger vores konstruktører altid standardkataloget til modulerne. Det er kun robotværktøjerne man udvikler på ny for hver opgave.

Kombiner og udskift modulerne

En af fordelene er, at det er nemt at kombinere og udskifte modulerne. Det sikrer en høj fleksibilitet, som til stadighed bliver mere vigtig for mange kunder. Har kunden for eksempel brug for større ydelse, indføjer man nemt endnu et modul i et eksisterende anlæg. For andre emballeringsløsninger skal kunden investere i et nyt anlæg.

- Når det drejer sig om Schubertanlæg, er udvidelsen af dem en del af konceptet, og derfor betaler det sig på langt sigt for vores kunder, forklarer Ralf Schubert.

Leverandøren af modulopbyggede løsninger til fylde- og pakkelinjer opfylder alle standardopgaver inden for toploading-området med sine syv moduler.

Fjerner grænseflade

Med modulløsningerne er man tillige i stand til at bevæge sig ind på andre procesområder, som normalt bliver dækket med TLM-anlæggene.

Fyldning af kaffekapsler, dybtrækning og svejsning af plastbakker eller fyldning af shampooflasker er eksempler på disse opgaver.

- Da vi ikke tænker i maskintyper, men i moduler, kan vi for eksempel indføje en termoformenhed, et stanseaggregat eller et tappeaggregat. I forbindelse med disse produkter bruger vi ligeledes standardprodukter, som nemt kan indbygges i en TLM-linje, uden at man skal sluse produkterne ud og gruppere dem igen. Dermed forbliver vi tro mod vores motto, om altid at kunne byde på den mest fleksible løsning på markedet samtidig med, at vi fjerner grænsefladen mellem en primær og sekundær emballering, siger Ralf Schubert.

Den digitale tvilling

Modularitet giver enestående fordele under konfigurationen. Et eksempel er TLM-konfiguratoren, som bruges til planlægningen, og som findes på Schuberts website.

- Vi er i gang med at videreudvikle modulernes digitale visning. Vi udvikler en funktionsdygtig simulering af vores maskiner i form af en digital tvilling på en softwareplatform. Denne platform er ikke kun basis for den interne konstruktionsplanlægning, men skal også stilles til rådighed for kunderne i deres produktionsplanlægning. Den digitale tvilling muliggør hurtige og omkostningsbesparende test af hvilken løsning, der er mest egnet til opgaven eller af hvilke omstillinger, der skal udføres. Og testforløbene i virtuelle omgivelser sparer omkostninger og tid. Fejl bliver opdaget og rettet, allerede inden man tager anlæggene i drift, kommenterer Ralf Schubert.

Fleksible robotter på linjerne

Ralf Schubert kommer ind på, at man opnår det helt perfekte scenarie med absolut modularitet, når helt fleksible robotter arbejder på linjerne.

- En universel brugbar robot er det helt perfekte modul. Den er mobil, og man bruger den forskellige steder alt efter opgaven. Ud fra dette scenarie består en linje af to moduler, nemlig transportbåndet og robotten, som automatisk udstyrer sig med det pågældende robotværktøj.

Og vejen til dette scenarie er ikke nødvendigvis lang. Ralf Schubert er da også overbevist om, at Schubert allerede om ganske få år kan tilbyde mere intelligente styringer med reduceret mekanik.

-hawin

 

 

 

3/11 2017
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    maskiner ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    maskiner ›Scanvaegt Systems introducer ny generation af højeffektive og præcise inspektionsløsninger til pakkelinjen. Programmet omfatter bl.a. en serie af hurtige og præcise checkvejere med hastighed op til 300 pakninger/min og en nøjagtighed helt ned til 0,1 g
  • Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    maskiner ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    maskiner ›Metsä Board har på produktionsanlægget i Örnsköldsvik kommune øget kapaciteten på sin BM1-maskine. Den kan nu producere 600.000 tons folkekarton om året og er den mest moderne af sin slags i hele Europa
  • Ny løsning til pluk af alle størrelser

    Ny løsning til pluk af alle størrelser

    maskiner ›Siemens, Universal Robots og Zivid har sammen udviklet en logistikløsning der strømliner lagerautomatiseringen og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
  • Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

    Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

    maskiner ›Virksomheden bag pasteuriseringsteknologien med UV-lys har udnævnt tidligere CCO, Mark Kalhøj Andersen til ny CEO. Han overtager den øverste ledelse fra grundlægger og hovedaktionær Rasmus Mortensen, som fortsætter som udviklingschef og glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi