Fremtiden forbliver modulærRalf Schubert er overbevist om fordelene ved modulært opbyggede robotter.

Fremtiden forbliver modulær

Princippet med at levere emballeringsmaskiner som modulære systemer, der sikrer, at man opnår maksimal fleksibilitet under toploading-opgaver, er grundlaget for virksomheden, Schuberts succesrige historie siden grundlæggelsen for 50 år siden.

Siden starten har familievirksomheden, Schubert, arbejdet videre på at gøre den modulære maskinopbygning endnu mere perfekt. Direktøren i virksomheden, Ralf Schubert, er i hvert fald overbevist om, at mulighederne for at lave løsninger af modulære systemer endnu ikke er udnyttet fuldt ud.

Der er nemlig rigtig mange fordele ved modulløsningerne og de muligheder, de giver i digitaliseringen af den industrielle produktion.

Linjer kan nemt sammensættes

- Modularitet har ubegrænsede fordele. I modulære systemer er de enkelte komponenter allerede velkendte og testede. Man ved, om princippet fungerer og sparer dermed tid og penge under anlæggenes planlægning, siger Ralf Schubert, der ikke er i tvivl om, at modularitet sikrer maksimal fleksibilitet og i det hele taget er bedre en andre koncepter.

Når man kender rammebetingelserne for en løsning, såsom mål og antallet af kasser, der skal fyldes, kan linjen nemt sammensættes.

- Min erfaring siger, at man opnår de bedste koncepter, når man anvender standardmoduler. Derfor bruger vores konstruktører altid standardkataloget til modulerne. Det er kun robotværktøjerne man udvikler på ny for hver opgave.

Kombiner og udskift modulerne

En af fordelene er, at det er nemt at kombinere og udskifte modulerne. Det sikrer en høj fleksibilitet, som til stadighed bliver mere vigtig for mange kunder. Har kunden for eksempel brug for større ydelse, indføjer man nemt endnu et modul i et eksisterende anlæg. For andre emballeringsløsninger skal kunden investere i et nyt anlæg.

- Når det drejer sig om Schubertanlæg, er udvidelsen af dem en del af konceptet, og derfor betaler det sig på langt sigt for vores kunder, forklarer Ralf Schubert.

Leverandøren af modulopbyggede løsninger til fylde- og pakkelinjer opfylder alle standardopgaver inden for toploading-området med sine syv moduler.

Fjerner grænseflade

Med modulløsningerne er man tillige i stand til at bevæge sig ind på andre procesområder, som normalt bliver dækket med TLM-anlæggene.

Fyldning af kaffekapsler, dybtrækning og svejsning af plastbakker eller fyldning af shampooflasker er eksempler på disse opgaver.

- Da vi ikke tænker i maskintyper, men i moduler, kan vi for eksempel indføje en termoformenhed, et stanseaggregat eller et tappeaggregat. I forbindelse med disse produkter bruger vi ligeledes standardprodukter, som nemt kan indbygges i en TLM-linje, uden at man skal sluse produkterne ud og gruppere dem igen. Dermed forbliver vi tro mod vores motto, om altid at kunne byde på den mest fleksible løsning på markedet samtidig med, at vi fjerner grænsefladen mellem en primær og sekundær emballering, siger Ralf Schubert.

Den digitale tvilling

Modularitet giver enestående fordele under konfigurationen. Et eksempel er TLM-konfiguratoren, som bruges til planlægningen, og som findes på Schuberts website.

- Vi er i gang med at videreudvikle modulernes digitale visning. Vi udvikler en funktionsdygtig simulering af vores maskiner i form af en digital tvilling på en softwareplatform. Denne platform er ikke kun basis for den interne konstruktionsplanlægning, men skal også stilles til rådighed for kunderne i deres produktionsplanlægning. Den digitale tvilling muliggør hurtige og omkostningsbesparende test af hvilken løsning, der er mest egnet til opgaven eller af hvilke omstillinger, der skal udføres. Og testforløbene i virtuelle omgivelser sparer omkostninger og tid. Fejl bliver opdaget og rettet, allerede inden man tager anlæggene i drift, kommenterer Ralf Schubert.

Fleksible robotter på linjerne

Ralf Schubert kommer ind på, at man opnår det helt perfekte scenarie med absolut modularitet, når helt fleksible robotter arbejder på linjerne.

- En universel brugbar robot er det helt perfekte modul. Den er mobil, og man bruger den forskellige steder alt efter opgaven. Ud fra dette scenarie består en linje af to moduler, nemlig transportbåndet og robotten, som automatisk udstyrer sig med det pågældende robotværktøj.

Og vejen til dette scenarie er ikke nødvendigvis lang. Ralf Schubert er da også overbevist om, at Schubert allerede om ganske få år kan tilbyde mere intelligente styringer med reduceret mekanik.

-hawin

 

 

 

3/11 2017