Foodexpo sætter fokus på fremtidens økologiFoto: MCH/Tony Brøchner.

Foodexpo sætter fokus på fremtidens økologi

Når MCH Messecenter Herning åbner dørene til Foodexpo 18.-20. marts 2018 forvandles tre messehaller til en økologisk storby, der skal give de besøgende et større indblik i økologiens verden

Økologi fylder mere end nogensinde før - både på danskernes middagstallerkener hjemme og på menukortene på landets spisesteder.

Det afspejler sig også på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, 18.-20. marts i MCH Messecenter Herning. Her fyldes hele tre haller med økologi, der byder på 120 udstillere, fokus på økologiske tendenser, inspiration til økologiske måltider og fortællingen om økologiens vej fra jord til bord.

I MCH glæder man sig over samarbejdet med Økologisk Landsforening og ser frem til Foodexpo, der i år har et større økologisk fokus end nogensinde før:

- Vi glæder os til at opleve kreativiteten i øko-hallerne og til det meget spændende og omfattende program, hvor man kan blive klogere på aktuelle emner i og omkring det professionelle økologiske køkken, siger Carina Høgsted Kirkegaard, der er projektleder på Foodexpo.

En helhedsforståelse af økologi

De økologiske haller bliver bygget op som en slags økologisk storby med alt fra forsamlingshus og byhave til mølleri, chokoladefabrik og købmænd. Med den økologiske storby vil Økologisk Landsforening gerne give en helhedsforståelse af økologien.

- De besøgende skulle gerne få oplevelsen af at følge fødevarerne hele vejen: fra markerne og staldene til produktionen, forarbejdningen, virksomhederne og køkkenerne, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, og fortæller om den stigende efterspørgsel på økologi i branchen:

 

- Mange borgere er forbrugere af professionelle måltider - på hospitaler, plejehjem, institutioner og i kantinen på arbejdet, og her går udviklingen også mange steder i en økologisk retning. Også gourmet-branchen benytter sig i stigende grad af økologiske leverandører, siger Per Kølster.

Et kig ind i fremtiden

Temaet for de økologiske haller på Foodexpo er "Fremtidens økologi", for den økologiske bevægelse er hele tiden i udvikling.

En lang række virksomheder vil være til stede, og der vil være et omfattende program med ØKO-talks og debatter med aktuelle videnspersoner fra økologiens verden, events, smagsprøver, quizzer og workshops, hvor man som besøgende kan blive klogere på aktuelle emner i og omkring det professionelle økologiske køkken.

Det er også i øko-hallerne, at Økologisk Landsforening i samarbejde med MCH slår dørene op til Årets Økologiske Brancheaften, hvor uddelingen af Årets Øko-pris og Økologiske Spisemærker samt kåringen af de økologiske GULD-produkter finder sted.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse, en fagmesse for foodservice-, detail-, hotel- og restaurantbrancherne. Messen afholdes i MCH Messecenter Herning hvert andet år. Da messen senest blev afholdt i 2016, var der 25.822 besøgende.

-hawin

 

 

 

 

 

2/3 2018
  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer

    Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer

    maskiner ›Leverandøren af udstyr til fødevareindustrien, Nemco lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked
  • Når kopien overgår originalen

    Når kopien overgår originalen

    maskiner ›Tetra Pak tager digitale tvillinger og AI i brug i ny produktionsløsning til producenter i fødevareindustrien
  • Dansk milepæl i Taiwan

    Dansk milepæl i Taiwan

    maskiner ›Nilpeter anser det som en milepæl, at man har solgt sin første trykmaskine i Taiwan. FA-17 10-farve er installeret hos Wan Long Printing, der producerer etiketter og emballage
  • Fremtidssikret ordreafvikling med AI-drevet plukteknologi

    Fremtidssikret ordreafvikling med AI-drevet plukteknologi

    maskiner ›Tøjmærket Hummel har suppleret sit i forvejen højt automatiserede AutoStore-lager i Padborg med RightPick-robotter og øget såvel hastighed som pålidelighed i driften
  • Millionsatsning på ny robotviden

    Millionsatsning på ny robotviden

    maskiner ›Automatiseret håndtering af fødevarer med hidtil uset præcision er en ambitionerne med Teknologisk Institut resultatkontrakt "Robotics & AI", som forventes at få betydning for over 500 danske virksomheder
  • Insektfabrik er gået konkurs

    Insektfabrik er gået konkurs

    maskiner ›Den knap to år gamle, midtjyske ENORM Biofactory, som bl.a. samarbejdede med Sealing System under BILA Group, er erklæret konkurs
  • Scan og spis

    Scan og spis

    maskiner ›I Bilkavarehuset i Tilst kan kunderne nu scanne avokadoer, før de bliver lagt i i kurven. Den hollandske teknologi skal forhindre fejlkøb og ødelagte frugter, og testen skal vise, om den skal udbredes til de øvrige kæder
  •  Geekplus lancerer fuldt automatiseret plukkeløsning

    Geekplus lancerer fuldt automatiseret plukkeløsning

    maskiner ›Den nye Robot Arm Picking Station markerer ifølge specialisten inden for lagerrobotter en milepæl i arbejdet mod at opnå helt ubemandet lagerlogistik