Foodexpo sætter fokus på fremtidens økologi
Foto: MCH/Tony Brøchner.

Foodexpo sætter fokus på fremtidens økologi

Når MCH Messecenter Herning åbner dørene til Foodexpo 18.-20. marts 2018 forvandles tre messehaller til en økologisk storby, der skal give de besøgende et større indblik i økologiens verden

Økologi fylder mere end nogensinde før - både på danskernes middagstallerkener hjemme og på menukortene på landets spisesteder.

Det afspejler sig også på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, 18.-20. marts i MCH Messecenter Herning. Her fyldes hele tre haller med økologi, der byder på 120 udstillere, fokus på økologiske tendenser, inspiration til økologiske måltider og fortællingen om økologiens vej fra jord til bord.

I MCH glæder man sig over samarbejdet med Økologisk Landsforening og ser frem til Foodexpo, der i år har et større økologisk fokus end nogensinde før:

- Vi glæder os til at opleve kreativiteten i øko-hallerne og til det meget spændende og omfattende program, hvor man kan blive klogere på aktuelle emner i og omkring det professionelle økologiske køkken, siger Carina Høgsted Kirkegaard, der er projektleder på Foodexpo.

En helhedsforståelse af økologi

De økologiske haller bliver bygget op som en slags økologisk storby med alt fra forsamlingshus og byhave til mølleri, chokoladefabrik og købmænd. Med den økologiske storby vil Økologisk Landsforening gerne give en helhedsforståelse af økologien.

- De besøgende skulle gerne få oplevelsen af at følge fødevarerne hele vejen: fra markerne og staldene til produktionen, forarbejdningen, virksomhederne og køkkenerne, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, og fortæller om den stigende efterspørgsel på økologi i branchen:

 

- Mange borgere er forbrugere af professionelle måltider - på hospitaler, plejehjem, institutioner og i kantinen på arbejdet, og her går udviklingen også mange steder i en økologisk retning. Også gourmet-branchen benytter sig i stigende grad af økologiske leverandører, siger Per Kølster.

Et kig ind i fremtiden

Temaet for de økologiske haller på Foodexpo er "Fremtidens økologi", for den økologiske bevægelse er hele tiden i udvikling.

En lang række virksomheder vil være til stede, og der vil være et omfattende program med ØKO-talks og debatter med aktuelle videnspersoner fra økologiens verden, events, smagsprøver, quizzer og workshops, hvor man som besøgende kan blive klogere på aktuelle emner i og omkring det professionelle økologiske køkken.

Det er også i øko-hallerne, at Økologisk Landsforening i samarbejde med MCH slår dørene op til Årets Økologiske Brancheaften, hvor uddelingen af Årets Øko-pris og Økologiske Spisemærker samt kåringen af de økologiske GULD-produkter finder sted.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse, en fagmesse for foodservice-, detail-, hotel- og restaurantbrancherne. Messen afholdes i MCH Messecenter Herning hvert andet år. Da messen senest blev afholdt i 2016, var der 25.822 besøgende.

-hawin

 

 

 

 

 

2/3 2018
  • Stor opbakning til årets HI-messe

    Stor opbakning til årets HI-messe

    maskiner ›Godt 620 udstillere har indtil videre meldt deres ankomst til Danmarks største industrimesse, som om seks uger åbner dørene med konkurrencer, konferencer og udstillinger i Herning. I år med elektronikmessen EOT som en del af arrangementet
  • Sick præsenterer ny generation af absolut-incodere

    Sick præsenterer ny generation af absolut-incodere

    maskiner ›ANS/ANM58 PROFINET er designet til, at maskiner og anlæg til maskinkonstruktion, emballage-, lager- og transportteknik bl.a. får mere præcis styring og bliver nemmere at vedligeholde
  • Robotløsning automatiserer pakkeanlægget

    Robotløsning automatiserer pakkeanlægget

    maskiner ›RoboTool har designet og implementeret en ny pakkeløsning hos Danfoss Drives
  • Fødevarer kommer på græs

    Fødevarer kommer på græs

    maskiner ›Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Smag og farve fra udtrækket har hidtil skabt forhindringer, men det har forskere på AAU arbejdet på at gøre noget ved
  • Tetra Pak New Food Technology Development Centre er åbnet

    Tetra Pak New Food Technology Development Centre er åbnet

    maskiner ›Forsøg med pilotanlæg vil fremskynde produktlanceringer, reducere investeringsrisikoen og hjælpe producenterne med at levere konkurrencedygtige fermenterede produkter af høj kvalitet
  • Bleer bliver til plast, cellulose og vand

    Bleer bliver til plast, cellulose og vand

    maskiner ›Den danske miljøvirksomhed, Verdis, har fået til opgave at genanvende københavnernes bleer. På Kanalholmen 24 i Hvidovre opfører de derfor et nyt genbrugsanlæg, der skal sikre, at københavnernes brugte bleer bliver omdannet til genanvendelige materialer som bl.a. plast, cellulose og vand
  • Universal Robots på markedet med sin hidtil hurtigste cobot

    Universal Robots på markedet med sin hidtil hurtigste cobot

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter præsenterer i denne uge sin UR15 på Automate-messen i Detroit. Robotten kan løfte 15-17 kg og egner sig især til f.eks. bil-, metal- og forarbejdsningsindustrien og elektronik og teknologibranchen
  • Komplet, rullende arbejdsplads fra Norris Print Tech

    Komplet, rullende arbejdsplads fra Norris Print Tech

    maskiner ›En stor tablet, labelprinter og egen kraftig strømforsyning er NPTs nyeste bud på en mobil arbejdsstation til lagre og produktionsmiljøer. Løsningen hedder Newcastle NB Slim Cart og er kombineret med Zebras nye KC50 tablet