E-kæde til manuel styring af kraner

E-kæde til manuel styring af kraner

igus har udviklet pladsbesparende energiføringssystem, der også kan bruges til manuel styring af indendørs kraner

Stadig flere virksomheder inden for kranteknik satser på moderne kabelføring med energikæder. Med det nye e-kædesystem guidefast control har motion plastics-specialisten igus nu udviklet et energiføringssystem, der også kan forsyne en manuel styring til indendørs kraner.

Ud over at kunne monteres hurtigt og nemt kræver guidefast control kun beskeden monteringsplads, og takket være det største udvalg af kabler til bevægelse kan systemet tilpasses vidt forskellige betingelser.


Samtidig med at e-kædesystemer i stadig højere grad bliver standard for energiføringen til havnekraner, anvendes de også i stigende omfang til indendørs kraner. Fordelene i forhold til rene elevatorkabler er indlysende: e-kæden beskytter de førte kabler, de presses ikke sammen og føres derved sikkert under bevægelse.

Det gælder også for den manuelle styring af den indendørs kran, hvor det nye energikædesystem guidefast control overfører signaler sikkert via styrekablet. En skinne fører energikæden og kablerne samt medbringerarmen pålideligt, selv ved kortvarige høje trækbelastninger. Ligesom guidefast styreskinnen til løbekattens (hejsespillets) kabelføring kan også guidefast control monteres hurtigt og nemt: I første monteringstrin fastgøres styreskinnen på siden af kranbjælken, så der spares plads. Det er dermed ikke nødvendigt at svejse konsoller på.

Derefter sættes den i holderne og skrues fast, hvorved der spares yderligere monteringstid. I drift kan medbringerarmen takket være de smøre- og vedligeholdelsesfrie xiros-polymerkuglelejer nemt bevæges og positioneres af betjeningsenheden langs hele kranbjælken, helt uafhængigt af hejsespillets position.


Det rigtige kabel til enhver bevægelse
Det komplette system guidefast control fra igus er uafhængigt af kranproducenten og kan derfor anvendes sammen med enhver krankonstruktion og betjeningsenhed både indendørs og udendørs. Ved valget af kabler kan brugeren vælge mellem 1.244 chainflex-katalogkabler, som er specielt udviklet til bevægelse i energikæder.

Takket være de nye high-end-kabler med yderkapper i halogenfri TPE er en pålidelig drift af indendørs kraner også garanteret under vanskelige betingelser, ved meget lange vandringer eller ekstremt lave temperaturer ned til -35°C, for eksempel i dybfrostlagre, selv ved minimale bøjningsradier. igus garanterer en holdbarhed på 36 måneder på alle kabler.

Det er kun muligt i kraft af kontinuerlige tests under reelle betingelser i igus' testlaboratorium. Resultaterne gør det muligt pålideligt at forudsige levetiden samt de temperaturer og bøjningsradier, hvor en sikker anvendelse af kablet er garanteret.


-lipe
7/9 2017