Danish Crown på vej med rekordinvesteringer i bl.a. automatisering

Danish Crown på vej med rekordinvesteringer i bl.a. automatisering

Danish Crown løfter investeringsbudgettet med 25 procent og vil i det kommende år investere omkring to milliarder kroner. Det bliver først og fremmest i automatisering, da det både er med til at forbedre arbejdsmiljøet og fremtidssikre produktionen

I løbet af det nye år udvides og opgraderes det såkaldte palleteringsområde på Danish Crowns slagteri i Horsens med en investering i et nyt robotanlæg på et stort tocifret millionbeløb.

- Det er helt centralt, at vi investerer målrettet i vores produktionsfaciliteter gennem fortsat automatisering. Det er vejen til at give både arbejdsmiljøet og vores konkurrenceevne et løft, hvilket igen er vejen til at sikre arbejdspladserne. Så selv om det er et enormt stort beløb, vi investerer, så giver det på alle måder mening, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Toppings får et løft
En anden stor investering sker i Tyskland, hvor kapaciteten til produktion af skinke til pizzaer på fabrikken i Dinklage skal udvides. Danish Crown har gennem de seneste år erobret markedsandele på det europæiske marked for pizza toppings med især pepperoni, og nu skal kapaciteten og udvalget løftes.

- Toppings er et af de markeder, som er i god vækst i Danish Crown Foods, hvor især Danish Crown Toppings i Thorning hvert år producerer mange tons pepperoni til pizzaindustrien. Nu udbygger vi vores repertoire med nye linjer i Dinklage, hvor vi kan lave færdigkogte skinkeprodukter i flere formater, så vi kan stå endnu stærkere ud mod kunderne. Med det nye produktionsanlæg skal vi via Danish Crown Toppings’ salgskanaler øge vores markedsandele på topping-markedet også i skinke-kategorien med et næsten fuldautomatisk og meget moderne setup, siger CEO Kasper Lenbroch fra Danish Crown Foods.

Danish Crowns samlede investeringsbudget stiger fra 1,6 mia. kroner sidste år til omkring to milliarder kroner i det kommende år. Investeringer sker bredt på tværs af koncernens forretningsområder. Danish Crown Pork står for den klart største del af omsætning og har de også de største investeringsplaner.

Vandbesparelser på ni procent
Ud over investeringen i udvidelsen af palleteringsanlægget i Horsens vil der ske store investeringer i Blans og Ringsted i det kommende år. I Blans skal omklædnings- og kontorfaciliteterne udvides og moderniseres og så skal slagteriet have nyt udstyr i opskæringsafdelingen, mens der i Ringsted investeres i et anlæg til produktion af et specielt hakkekødsprodukt til det japanske marked.

- I Blans har vi over de seneste fem år løbende udvidet medarbejderstaben. Derfor skal vi omklædningsfaciliteterne have et løft. I Ringsted investerer vi i et nyt anlæg, der udelukkende skal producere til japanske kunder. Det giver samtidig 30-40 nye arbejdspladser, fordi vi ud over mandskabet til at betjene anlægget også skal have flere folk i udbeningsafdelingen for at have tilstrækkeligt med råvarer til produktionen, forklarer Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

Danish Crown investerer derudover et trecifret millionbeløb i projekter, der skal bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet og nedbringe koncernens klimaaftryk og miljøpåvirkning i bred forstand.

Et vellykket projekt på slagteriet i Horsens gør det nu muligt at reducere vandforbruget med cirka ni procent, og slagteriet i Horsens er kun begyndelsen.

- Vi kommer til at lave en række forbedringer, som eksempelvis nedbringer vores forbrug af vand og energi. I jagten på at sikre os positionen som verdens mest bæredygtige producent af fødevarer i vores branche vil det være en retning, som vi kommer til at forfølge benhårdt i de kommende år, siger Jais Valeur.

Danish Crowns målsætning er at halvere koncernens klimaaftryk inden 2030 og visionen er at være klimaneutral i 2050.

-lipe

1/12 2020
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet