Cabinplant fik hidtil bedste IFFA-udstilling IFFA 2019: Michael Falck Schmidt, international salgsdirektør hos Cabinplant, foran Multibatcheren til præcis afvejning og pakning af kød i store portioner.

Cabinplant fik hidtil bedste IFFA-udstilling

Særligt virksomhedens Multibatcher, der præcist afvejer kød i store portioner til blandt andet eksportprodukter, men også udstyr til marinering viste, at den fynske virksomhed står stærkt på det internationale marked

På IFFA-udstillingen, der blev afholdt i Frankfurt tidligere i denne måned, deltog udstillere fra 49 lande, og den er efterhånden blevet den vigtigste udstilling inden for udstyr til kødindustrien i Europa. Også for fynske Cabinplant er det en meget vigtig udstilling.
 
- For os har det afgørende betydning at deltage på udstillinger som IFFA, fordi det er her, kunderne kommer - internationale såvel som de danske fødevarevirksomheder, siger Michael Falck Schmidt, international salgsdirektør hos Cabinplant A/S.
 
Som eksempel nævner han flere slagterier, der viste stor interesse for Cabinplants Multibatcher, som de fik set for første gang på IFFA-udstillingen. Det er en løsning, der passer perfekt til producenter som eksporterer, og hvor kød- og biprodukterne afvejes og pakkes i store portioner. Løsningen er meget aktuel med den stærkt forøgede eksport til Kina.
 
Høj præcision og minimal give-away
Multibatcheren er en high-speed veje- og pakkeløsning til store kødprodukter og portioner på op til 35 kg. Det er batch-vejeenhed, der bygger på udvejning gennem kombinatorik. Princippet er, at råmaterialet afvejes i delportioner i en række skåle, og via styringen vælges den optimale kombination af delportioner, der dumpes og samles i den ønskede batchstørrelse.
 
Multibatcheren har en præcision på 0,25-0,7 % og giver en meget høj præcision sammenlignet med batchløsninger baseret på de hidtil fremherskende principper.

Erfaringer viser, at Cabinplants løsning kan spare op til et halvt tons kød om dagen på grund af mindre give-away. Dertil kommer besparelser i de manuelle arbejdsrutiner.
 
- Vi har allerede installeret adskillige Multibatcher-anlæg, og her viser erfaringerne, at den effektivt reducerer give-away og arbejdstid, så den er tilbagebetalt på et halvt til helt år, hvilket er udsædvanligt kort, siger Michael Falck Schmidt.
 
Stor interesse fra uventede markeder
Blandt andet er interessen også stor fra slagterier i en række øst- og sydeuropæiske lande, hvilket er overraskende fra traditionelle lavtlønslande, hvor der er masser af arbejdskraft til rådighed for manuel afvejning.
 
Michael Falck Schmidt forklarer: - Slagterier over hele Europa har i dag svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft og fastholde den. Med en hightech-løsning som Multibatcheren er behovet for tungt og manuelt arbejde stærkt begrænset.
 
Også Cabinplants system til marinering af kødprodukter, som efterkommer supermarkedernes ønsker om løbende leverancer af friskmarinerede produkter, skabte opmærksomhed. Systemet er unikt, fordi marineringen sker efter afvejningen i portionsstørrelser. Marinaden tilsættes og blandes med kødet i en særlig mixer, lige før kødet placeres i bakken. Dermed er det kun mixeren og dispenseringsdelen, der skal rengøres, og der kan hurtigt skiftes til forskellige typer af marinering henover en dagsproduktion.
 
En løsning, der blandt andet er installeret hos Emsland Frischgeflügel, som er Tysklands største producent af fersk kylling til detailhandelen.
 
Om Cabinplant
Virksomheden er førende, global leverandører af skræddersyede løsninger, bl.a. veje- og pakkemaskiner til fødevareindustrien. Cabinplant har hovedkvarter i Haarby på Fyn, produktionsvirksomheder i Tyskland, Spanien, Polen og USA og har desuden salgskontorer i mere end 40 lande.

-lipe
 

 


 

20/5 2019