Cabinplant fik hidtil bedste IFFA-udstilling
IFFA 2019: Michael Falck Schmidt, international salgsdirektør hos Cabinplant, foran Multibatcheren til præcis afvejning og pakning af kød i store portioner.

Cabinplant fik hidtil bedste IFFA-udstilling

Særligt virksomhedens Multibatcher, der præcist afvejer kød i store portioner til blandt andet eksportprodukter, men også udstyr til marinering viste, at den fynske virksomhed står stærkt på det internationale marked

På IFFA-udstillingen, der blev afholdt i Frankfurt tidligere i denne måned, deltog udstillere fra 49 lande, og den er efterhånden blevet den vigtigste udstilling inden for udstyr til kødindustrien i Europa. Også for fynske Cabinplant er det en meget vigtig udstilling.
 
- For os har det afgørende betydning at deltage på udstillinger som IFFA, fordi det er her, kunderne kommer - internationale såvel som de danske fødevarevirksomheder, siger Michael Falck Schmidt, international salgsdirektør hos Cabinplant A/S.
 
Som eksempel nævner han flere slagterier, der viste stor interesse for Cabinplants Multibatcher, som de fik set for første gang på IFFA-udstillingen. Det er en løsning, der passer perfekt til producenter som eksporterer, og hvor kød- og biprodukterne afvejes og pakkes i store portioner. Løsningen er meget aktuel med den stærkt forøgede eksport til Kina.
 
Høj præcision og minimal give-away
Multibatcheren er en high-speed veje- og pakkeløsning til store kødprodukter og portioner på op til 35 kg. Det er batch-vejeenhed, der bygger på udvejning gennem kombinatorik. Princippet er, at råmaterialet afvejes i delportioner i en række skåle, og via styringen vælges den optimale kombination af delportioner, der dumpes og samles i den ønskede batchstørrelse.
 
Multibatcheren har en præcision på 0,25-0,7 % og giver en meget høj præcision sammenlignet med batchløsninger baseret på de hidtil fremherskende principper.

Erfaringer viser, at Cabinplants løsning kan spare op til et halvt tons kød om dagen på grund af mindre give-away. Dertil kommer besparelser i de manuelle arbejdsrutiner.
 
- Vi har allerede installeret adskillige Multibatcher-anlæg, og her viser erfaringerne, at den effektivt reducerer give-away og arbejdstid, så den er tilbagebetalt på et halvt til helt år, hvilket er udsædvanligt kort, siger Michael Falck Schmidt.
 
Stor interesse fra uventede markeder
Blandt andet er interessen også stor fra slagterier i en række øst- og sydeuropæiske lande, hvilket er overraskende fra traditionelle lavtlønslande, hvor der er masser af arbejdskraft til rådighed for manuel afvejning.
 
Michael Falck Schmidt forklarer: - Slagterier over hele Europa har i dag svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft og fastholde den. Med en hightech-løsning som Multibatcheren er behovet for tungt og manuelt arbejde stærkt begrænset.
 
Også Cabinplants system til marinering af kødprodukter, som efterkommer supermarkedernes ønsker om løbende leverancer af friskmarinerede produkter, skabte opmærksomhed. Systemet er unikt, fordi marineringen sker efter afvejningen i portionsstørrelser. Marinaden tilsættes og blandes med kødet i en særlig mixer, lige før kødet placeres i bakken. Dermed er det kun mixeren og dispenseringsdelen, der skal rengøres, og der kan hurtigt skiftes til forskellige typer af marinering henover en dagsproduktion.
 
En løsning, der blandt andet er installeret hos Emsland Frischgeflügel, som er Tysklands største producent af fersk kylling til detailhandelen.
 
Om Cabinplant
Virksomheden er førende, global leverandører af skræddersyede løsninger, bl.a. veje- og pakkemaskiner til fødevareindustrien. Cabinplant har hovedkvarter i Haarby på Fyn, produktionsvirksomheder i Tyskland, Spanien, Polen og USA og har desuden salgskontorer i mere end 40 lande.

-lipe
 

 


 

20/5 2019
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet