Bryggere og vinmagere - foren jer
‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
Det er en klar målsætning for messearrangørerne at styrke profilen for produkter og services til vinproduktion og dermed tiltrække flere besøgende fra vinsektoren til BrauBeviale.
Vinindustrien har nemlig haft et klart fokus på BrauBeviale siden 2023, og derfor vil tilbuddet til industrien blive yderligere udvidet i år. Det sker, når messen, der fokuserer på udstyr og processer i drikkevareindustrien, bliver afholdt i Nürnberg fra den 26. til den 28. november.
Arrangørens opgørelse viser, at 53 % af udstillerne har specifikke løsninger til vinindustrien som en del af deres udstillings- og produktportefølje.
Ud over procesteknologi til produktion af vin, mousserende vin og spiritus med afstilkere, forberedelsestanke, gæringstanke, gærings- og lagertanke og filtreringsteknologier vil udstillerne på BrauBeviale 2024 også tilbyde alt inden for infrastrukturudstyr, herunder pumper, ventiler og rørsystemer.
Derudover kan vinproducenter få detaljerede oplysninger fra producenter af flasker og beholdere og lære om de seneste EU-krav i forbindelse med aftapning og beholdere.
Udbuddet af produkter og tjenester i vinsektoren afrundes med integrationen af det særlige vinshow i hal 4A. Det byder på yderligere leverandører, der fokuserer specifikt på vinindustrien.
Fra vineksperter til vineksperter
BrauBeviale koordinerer vintemaet i tæt samarbejde med et team af eksperter. Det garanterer direkte indsigt i den seneste udvikling i industrien.
Den tyske vinavlerforening (DWV) er til stede som teknisk rådgiver. Det samme er eksperter fra det tyske vininstitut (DWI), Geisenheim Universitet, det bayerske statsinstitut for vindyrkning og havebrug samt højskolen og det østrigske forbundskontor for vindyrkning og pomologi, HBLA Klosterneuburg.
Der bliver også tilbudt et bredt program af foredrag, som finder sted alle tre dage i hal 4A.
‘Alkoholfri vine fra kælder til flaske’: Fokus på produktionsteknologi, med bl.a. dr. Matthias Schmitt, Hochschule Geisenheim University.
‘Udfordringer og muligheder i forbindelse med klimaforandringer i vinproduktionen’, med Franz G. Rosner, HBLA Austria, Klosterneuburg, og ‘Hvordan vil fremtidens vin smage?’ - målgruppepræferencer for vinmarkedsføring i den næste generation, med Steffen Schindler, German Wine Institute, er blandt programpunkterne.
Andre foredrag kommer ind på marketing- og salgsspørgsmål eller handler om sammenlignelige scenarier mellem øl og vin.
Information til vinproducenter - i et kompakt messeformat
Foredragsprogrammet suppleres af en vinsmagningszone med vine fra MUNDUS VINI vinkonkurrencen, som Meininger Verlag har arrangeret.
Messearrangøren mener da også, at det er tydeligt, at vineksperterne er glade for at bruge BrauBeviales platform til dialog, især fordi den er let tilgængelig for vinbønder fra Tyskland, Østrig og andre central- og østeuropæiske lande.
- Med fokus på Wine@BrauBeviale åbner vi en praktisk informationsplatform for besøgende fra vinsektoren. Vi ser et potentiale for begge parter.
- Udstillerne kan henvende sig til en ekstra målgruppe på BrauBeviale, og besøgende fra vindyrkningsregioner kan sammenligne de individuelle teknologier, de har behov for.
- Ved selvsyn kan de se, at BrauBeviale-porteføljen strækker sig langt ud over blot aftapningsudstyr, forklarer Cornelia Ebner, som er ansvarlig for vinvinklen i BrauBeviale-teamet.
-hawin