Blå knivsægruller sikrer transporten i fødevareproduktion

Blå knivsægruller sikrer transporten i fødevareproduktion

igus' nye ruller fremstillet af en ny iglidur A250 højtydende polymer, fører eksempelvis pasta, kiks og kager driftssikkert over mellemrum i transportbåndene og med maksimal hastighed

igus har nu udviklet en ny højtydende polymer specielt til brug i fødevareproduktion. Med iglidur A250 udvider motion plastics specialisten sit sortiment af knivsægruller. Den blå tribopolymer er ikke kun optisk genkendelig, FDA- og EU-konform, men også slidstærk og modstår høje båndhastigheder på op til 1 m/s.
 
Med det stigende behov for produktivitet i fødevareindustrien, stiger kravene til hastigheder på anlægget, og herved kravene til maskinelementer, mere og mere.

Det er også en udfordring for knivsægruller der f.eks. fører bånd med pasta.

Med over 50 års erfaring i glidelejeteknologi, har igus nu udviklet et nyt materiale netop til denne anvendelse.

- Med den nye iglidur A250 tribopolymer, har vi for første gang en polymer i sortimentet der opfylder de strenge hygiejnekrav fra både FDA og EU 10/2011 direktiver og også er egnet til høje båndhastigheder. Det gør den nye højtydende polymer ideel til knivsægruller, forklarer Lars Braun, Head of Sector Management, Food and Packaging Technology hos igus GmbH.

Knivsægruller til sikker transport
I årevis har knivsægruller fremstillet af iglidur tribopolymerer været anerkendte løsninger i fødevareindustrien, når det drejer sig om transport af produkter over knivsægovergange, der er begrænset af installationspladsen.

Når to bånd mødes, opstår der et mellemrum på grund af radierne på føringsrullerne. Det kan være et problem for for eksempel pasta, rå croissanter, kiks eller kager, som nemt kan komme til at   glide ind i mellemrummet mellem båndene. For at sikre en sikker overførsel af produkterne fra bånd til bånd, skal radier mellem båndene i flowlinjerne minimeres. Det er her knivsægruller kommer ind i billedet, da de er kompakte og også tilbyder en sikker føring af båndene.

Den blå farve er let at se 
De nye ruller, fremstillet af iglidur A250, kræver kun en lav driftseffekt takket være deres minimerede friktionskoefficient.

Som alle iglidur polymerer, er iglidur A250 fri til ekstern smøring, ufølsom for støv og snavs og nem at holde ren. Med den blå farve er den også optisk genkendelig. Det nye materiale har bevist sin lange levetid og slidstyrke på det interne 3.800 kvadratmeter igus testlaboratorium. Her er det påvist at iglidur A250 har en levetid op til 10 gange længere end andre igus FDA-konforme materialer ved samme båndhastighed.
 
Udover iglidur A250, tilbyder igus også materialerne iglidur H1, P210 og andre fødevareegnede løsninger som A180 og A350 i sit sortiment af knivsægruller.

-lipe
 

7/9 2020
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet