UPM Lancerer ny kollektion af etiketmatarialerRêverie 3-kollektionen tilbyder emballagedesignere en værktøjskasse med visuelt tiltalende etiketter, der alle er fremstillet af materialer fra FSC-certificerede (FSC C012530) skove.

UPM Lancerer ny kollektion af etiketmatarialer

UPM Raflatac lancerer sin nye kollektion af etiketmaterialer til vin, spiritus og drikkevarer - Rêverie 3 - som omfavner cirkularitet ved at bruge genbrugsfibre i æstetisk attraktive etiketter. Den nye kollektion, der er et resultat at samarbejde med fem spanske designere, demonstrerer, at indsatsen for mere bæredygtighed og for effektfuldt design fungerer, og skaber rigtig gode resultater

Da flere og flere brands mener det er nødvendigt at inkludere FSC- og PCR-emballage, ønsker UPM Raflatac at vise potentialet i de etiketmaterialer, som lige nu er på markedet, og som er omfattet af mere bæredygtighed end tidligere materialer.

Derfor blev fem af virksomhedens ansvarligt producerede etiketmaterialer givet til fem spanske designbureauer med opgaven om at skabe en ny kollektion.

- Etiketdesign lavet af Rêverie 3-kollektionen blev skabt til high-end vin, spiritus, mousserende cider, mikrobrygget øl og tomatjuice. Forskellige trykteknikker styret af Gráficas Varias, sørgede for en fremragende udførelse af emballagetrykket, siger Joss Ramel, Packaging Solutions Manager for Spanien og Portugal hos UPM Raflatac.

De fem UPM Raflatac-etiketmaterialer, der blev valgt, er:

BIARRITZ WSA PCR-FSC (20 % genbrugsfibre) - Materialet er skabt til brug i forbindelse med etikettering af vin og spiritus, og dets naturlige pigmentering fremhæver kvaliteten i etikettens udseende. Estudio Series Nemo brugte dette materiale til at skabe etiketdesignet til den mousserende ciderflaske.

 

DROPS WSA PCR-FSC (100% genbrugsfibre) - Etiketmaterialet er designet til vin- og spiritusetiketter af høj kvalitet og har en fremhævet ujævn, struktureret overflade, der kombinerer en gennemskinnelig effekt og forbedret taktilitet.  Det er blevet muligt på grund af den unikke papirfremstillingsproces. Estudio Maba brugte dette materiale til at skabe etiketdesignet til spiritusflasken.

FENIX WSA PCR-FSC (40 % genbrugsfibre) - Papiret er udviklet til vin- og spiritusetiketter og har minimale urenheder, som giver en fin antydning af det genanvendte indhold. Estudio Puigdemont Roca brugte materialet til at skabe etiketdesignet til tomatjuiceflasken.

 

HIPSTER WSA PCR-FSC (100 % genbrugsfibre) - Papiret er skabt til vin- og spiritusetiketter og har en varm og elegant hvid nuance kombineret med en delikat, ujævn, filtmærket overflade, der gør det muligt at skabe etiketter med personlighed. Estudio Calcco brugte materialet til at skabe designet på vinflaskens etiket.

 

VINTAGE WSA PCR-FSC (30% genbrugsfibre) - Det er ideelt til brug til vin-, spiritus- og drikkevareetiketter, hvor man ønsker et autentisk og håndværksmæssigt look, da det har en kraftbrun nuance. Bulldog Studio brugte dette materiale til at skabe designet til etiketten til mikrobrygget øl på flaske.

- Som designere har vi et ansvar og en pligt til at bruge den slags materialer. Der sker fremskridt i branchen. Leverandørerne har flere og flere muligheder for at bruge bæredygtige materialer. At have et udvalg af genbrugspapir med så meget personlighed og kvalitet, som er hyperspecialiseret, er fantastisk for os designere, siger Miguel Angel del Baño fra Estudio Maba om deres erfaring med at bruge UPM Raflatacs etiketmaterialer.

- Det gør det muligt at lave projekter af høj kvalitet, hvilket ikke altid er tilfældet med genbrugspapir, tilføjer Albert Puigdemont fra Estudio Puigdemont Roca.

- Jeg blev positivt overrasket over printkvaliteten, især inden for relief og stemplet finish, den nemme klæbning, fiksering og hævning. Det virkede faktisk som om, det aldrig ville være muligt at få elegant, førsteklasses genbrugspapir til premiumprodukter. Men nu kan vi sige, at papir af denne kvalitet findes. Rêverie 3-serien fra UPM Raflatac har klaret det, konkluderer Sergio Aja Iglesias, Estudio Calcco.

Eulalia Alcaraz, Business Director hos UPM Raflatac kommer ind på at ansvarlige indkøb ligger i DNA'et hos UPM Raflatac. Takket være en så bæredygtig forsyningskæde som muligt kan virksomheden tilbyde designere FSC-certificerede etiketter med forskellige procentdele af PCR-indhold, der passer til ethvert krav.

Eulalia Alcaraz, Business Director hos UPM Raflatac.

- Rêverie 3 var allerede en ekstraordinær serie på grund af brugen af det genanvendte indhold. Men det, designerne har gjort med materialerne, har virkelig hævet overliggeren for brugen af dem.

- Det viser bare, hvad der kan lade sig gøre, når materialer af høj kvalitet kombineres med kreativitet. Samarbejdet har vist, at genanvendt fibermaterialer kan sidestilles med andre mærker og levere både kvalitet og effekt, siger Eulalia Alcaraz.

Andre partnere i Rêverie 3-kollektionen omfatter:

Trykkeri - Gráficas Varias graficasvarias
Folier og værktøj leveret af - Kurz kurz-graphics
Rêverie 3-folder designet af - Bulldog Studio bulldogstudio
Flasker af - Verallia verallia

-hawin 

26/6 2023
  • Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    etiketter-og-maerkning ›Descartes Systems Group, med flere kontorer i Norden, opkøber Aerospace Software Developments (ASD.) Det vil give kunderne nye fordele med bl.a sporing i realtid
  • HERMA præsenterer ny farmaceutisk etiketteringsmaskine

    HERMA præsenterer ny farmaceutisk etiketteringsmaskine

    etiketter-og-maerkning ›Med wrap-around-etiketteringsmaskinen 132M HC viser HERMA for første gang, hvordan specielle folieetiketter kan udskrives med variable data ved hjælp af en UV-laser - blot ved at ændre farven
  • Robotassistance til farmaetiketter

    Robotassistance til farmaetiketter

    etiketter-og-maerkning ›HERMA har udviklet den første første robotassisterede etiketcelle til wrap-around-etikettering. 211 HC RC er specielt designet til produkter som små hætteglas, penne og sprøjter og arbejder ca. 25 procent hurtigere end halvautomatiske maskiner
  • Miljøvenlig labelløsning der også øger produktiviteten

    Miljøvenlig labelløsning der også øger produktiviteten

    etiketter-og-maerkning ›Norris Print Tech A/S er klar med sin Zebra-series bud på fremtidens etiketteringsløsning uden liner på bagsiden af etiketten. Den sparer både miljøet for affald og operatøren for opgaver
  • Nyt letvægts etiketmateriale fra Herma

    Nyt letvægts etiketmateriale fra Herma

    etiketter-og-maerkning ›Reduceringen af materialeforbruget er et afgørende element, for at kunne skabe mere bæredygtige løsninger i etiketindustrien. Herma er klar med nye lette produkter
  • Ny sikkerhedsetiket afslører svindel med 3D-effekt og TripleVOID-teknologi

    Ny sikkerhedsetiket afslører svindel med 3D-effekt og TripleVOID-teknologi

    etiketter-og-maerkning ›Den tyske virksomhed Securikett har udviklet en ny åbningseffekt til at forhindre bl.a. ombytning under transport og andre falsknerier med emballager. Ved ureglementeret åbning af sikkerhedsetiketten bliver der frigivet uventede farver
  • Fleksibel og miljøvenlig veje- og etiketteringslinje

    Fleksibel og miljøvenlig veje- og etiketteringslinje

    etiketter-og-maerkning ›Scanvægt Systems udvider sin Espera Nova-serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner med den nye model Nova ES-E. Maskinen har en etiketteringshastighed på op til 80 pakker i minuttet af pakker med en vægt imellem 50 gram og 15 kg
  • Sjællandsk uddannelse i value chain management

    Sjællandsk uddannelse i value chain management

    etiketter-og-maerkning ›Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy i Lyngby vil med oprettelsen af uddannelse som professionsbachelor sætte fokus på bæredygtighed i hele værdikæden. Det første hold studerende starter august