Strategisk partnerskab om digitalisering af global fødevaresikkerhed

Strategisk partnerskab om digitalisering af global fødevaresikkerhed

Mettler-Toledo Product Inspection indgår nyt, brancheførende partnerskab med EVRYTHNG, pioneren bag Product Cloud. Partnerskabet tilbyder fødevareproducenter, detailhandlende og brandownere en sporbarheds- og rapporteringsløsning, der dækker hele fødevareproduktionen fra start til slut

Løsningen vil gøre det muligt at indsamle produktdata på samtlige punkter i værdikæden med henblik på synlighed, validering og realtidsindsigt. Fuld synlighed af alle produktdata vil bidrage til at opdage problemer med ingredienser og emballage tidligt i produktionsprocessen, hvilket fremmer sporbarheden frem til det præcise sted, hvor de produkter, der ikke lever op til standarderne, befinder sig på markedet med henblik på hurtig tilbagekaldelse.

De to selskaber, som samarbejder om projektet, befinder sig i en gunstig position til yderligere at fremme digitaliseringen inden for fødevaresikkerhed.

Det fælles tilbud bygger på Mettler-Toledos datastyringssoftware til enheder ProdX, som står for at overvåge og indsamle produktinspektionsoplysninger i realtid. Softwaren registrerer alle inspektionsaktiviteter fra Mettler-Toledos produktinspektionssystemer – ikke mindst metaldetektorer, røntgeninspektion, checkvejere og visionsinspektionsteknologier. Disse data kan integreres og modelleres i EVRYTHNG Product Cloud®, som tilbyder dataindsigt på et nyt niveau, hvilket styrker audit, rapportering og sporbarhed for fødevarer i brugsscenarier med flere interessentgrupper.

Alle stregkoder bliver opgraderet og interaktive
Integrationen mellem disse teknologier har rod i - og er i overensstemmelse med - de digitaliseringsprogrammer, der begynder at dukke op fra fødevaresikkerhedsorganer, f.eks. FDA's 'New Era of Smarter Food Safety" og GFSI's 'Race to the Top'.

EVRYTHNG var medarrangør af arbejdsgruppen for udvikling af GS1-standarder og har bidraget med væsentligt til modellen, der ligger til grund for udviklingen af GS1 Digital Link-standarden. Den opgraderer den traditionelle stregkode, som anvendes af to millioner producenter i dag, så alle produkter bliver smartphone-interaktive og forbundet til internettet.

Større gennemsigtighed giver mere underbyggede beslutninger
Fødevareproducenter får ikke kun garanti for, at deres produktdigitaliseringsindsats er i overensstemmelse med disse globale standarder, men kan også drage fordel af forbedret gennemsigtighed og sporbarhed af de produkter, de producerer, bedre underbyggede beslutninger, større automatisering og lavere driftsomkostninger.

-Den digitale omstilling inden for fødevareproduktion er uundgåelig. Det er et spørgsmål om, hvornår det sker, ikke om det sker, udtaler Rob Rogers, Senior Advisor Food Safety & Regulations hos Mettler-Toledo Product Inspection, og fortsætter:

-Vores mål er at hjælpe fødevareproducenter med at tage omstillingen til sig ved at gøre det så nemt som muligt for dem. De to primære faktorer, de skal tage hånd om helt fra starten, er indsamling af produktionsdata og evnen til enkelt og effektivt at anvende disse data til at forbedre fødevaresikkerheden og forsyningskædens ydeevne. Partnerskabet mellem Mettler-Toledo og EVRYTHNG handler om at udvikle og levere en robust og gennemprøvet infrastruktur, der kan håndtere disse værdifulde digitale data.

Niall Murphy, CEO for EVRYTHNG, siger:

-Det fantastiske ved vores partnerskab med Mettler-Toledo er, at det vil sætte fødevareproducenter i stand til ikke kun at forbedre deres præstationer i forhold til fødevaresikkerhed, men også til at udnytte digitaliseringen som et middel til at tage et kæmpe skridt ind i fremtiden.

-lipe

 

28/5 2021
  • UPM Raflatac integrerer data om miljøaftryk direkte i sine tilbud

    UPM Raflatac integrerer data om miljøaftryk direkte i sine tilbud

    etiketter-og-maerkning ›Etiketspecialisten vil sætte ny standard med produktpassprototyper i tilbud til kunderne. De gennemsigtige miljødata skal gøre det lettere at træffe de rette materialevalg
  • To genvalg og et nyt medlem i GRAKOMs bestyrelse

    To genvalg og et nyt medlem i GRAKOMs bestyrelse

    etiketter-og-maerkning ›På generalforsamlinger i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgivere tidligere på måneden var der genvalg til næstformand Thomas Søby fra BUCHS og bestyrelsesmedlem Palle Studsgaard Odgaard fra Dystan & Rosenberg. René Milholt fra Jydsk Emblem Fabrik er nyt bestyrelsesmedlem
  • Etiketten danner multipakkerne

    Etiketten danner multipakkerne

    etiketter-og-maerkning ›Benner MSA's nye multipakmaskine til "mid-range"-produkter er udstyret med Herma-labelapplikatorer
  • Coop vil indføre mærkning af eventuelle, ekstra toldramte varer

    Coop vil indføre mærkning af eventuelle, ekstra toldramte varer

    etiketter-og-maerkning ›Hvis koncernens få, amerikanske produkter bliver belagt med ekstra told fremover, vil de få påført et særligt mærke. Coop vil samtidig reducere markedsføringen af varer fra USA
  • Gallus MatteJet er klar til markedet

    Gallus MatteJet er klar til markedet

    etiketter-og-maerkning ›Heidelberger Druckmaschinens datterselskab, Gallus Group har netop annonceret, at den nye  efterbehandlingsteknologi til Gallus One, Gallus MatteJet er blevet komercielt tilgængelig på globalt plan
  • Vildledende, grøn markedsføring skal stoppes med lov

    Vildledende, grøn markedsføring skal stoppes med lov

    etiketter-og-maerkning ›Ord som "grøn”, ”bæredygtig” og ”miljøvenlig” skal fra september næste år være ulovligt at bruge for virksomheder, hvis de ikke kan dokumentere det. Det er indholdet i et lovforslag, regeringen nu fremsætter i Folketinget
  • Etiketter med naturmaterialer fra Avery

    Etiketter med naturmaterialer fra Avery

    etiketter-og-maerkning ›Græs- og hampefibre er sammen med bomuld og havplast en del af ingredienserne i en ny serie af selvklæbende etiketter på ruller
  • Danskerne er klar til et statsligt klimamærke på fødevarer

    Danskerne er klar til et statsligt klimamærke på fødevarer

    etiketter-og-maerkning ›Et overvældende flertal af danskerne på hele 81 procent synes, at et klimamærke på fødevarer er en god idé, viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd (DSK). Et resultat som også minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) påskønner