Robuste forårsnyheder fra NPT

Robuste forårsnyheder fra NPT

Et kraftværk af en industritablet og to forskellige enheder til automatisk etikettering er blandt Norris Print-Techs nye applikationer til produktionshallerne

Rå PC-Power i en super-tablet. Sådan beskriver Norris Print Tech A/S nyheden fra producenten Getac til de krævende logistikopgaver.

Getac's F110 G6 industritablet opfylder ifølge leverandøren ønsker ud over det sædvanlige med en stor skærm (12"), meget gerne Windows, holdbarhed ud over det sædvanlige, nem og hurtig betjening lynhurtige svartider, 1D/2D stregkodelæser og mulighed for tastatur, WiFi og 5G.

-Getac-tabletten er et kraftværk og ualmindelig hårdfør. Det viser vibrations- og fald-på-beton-tests, der er mere brutale end normalt efter bl.a. MIL-810H standarderne. Driftstemperaturen spænder fra -29 gr C til + 63 gr C og 1000 nits skærmen, der giver stor tydelighed i fuldt solskin, vidner også om et stykke hardware med en robusthed og anvendelighed helt ud over det sædvanlige, fortæller Jørgen Barkholt, som er marketingchef i Norris Print Tech A/S.

Tabletten fra Getac findes tilmed i en F110EX variant til ATEX eksplosionssikre miljøer. Og er 12" skærmpladsen ikke nok, findes der også en Getac tablet model A140 med 14" skærmstørrelse.

På højkant eller på langs
Etikettering af små glas- og plastrør i laboratorier og farmaceutisk industri kræver i dag automatik for at blive udført både pænt, ensartet og rentabelt.

Til medicinproduktion i mindre målestok og eller til prøveproduktioner o.lign. præsenterer NPT de nye cab AXON 1 og AXON 2 Print & Apply, der er designet til etikettering af mindre cylindriske emner.

AXON 1 er til printning og etikettering glas, der står på højkant (vertikal position). Typisk er det en robot eller cobot, der sørger for fødningen af glas til AXON 1, der printer og etiketterer enkeltvis. AXON 1 er en komplet special-enhed der er baseret på komponenter fra cab's smalle SQUIX 2P bord-labelprintere. Max labelbredde er 56 mm. Labelhøjden afpasses til aktuel rørdiameter.

AXON 2 er designet til at etikettere glas, der ligger ned. Teknisk set er applikatoren en SQUIX 4MP bordprinter påmonteret AXON 2 applikatormodulet, hvor emnerne printes og enkeltvis etiketteres i horisontal position. Afhængig af bestykning kan der arbejdes med labelbredder helt op til 110 mm. Også her vælges labelhøjde, så den passer til den aktuelle rørdiameter.

Fælles for de to Print & Apply enheder AXON 1 og AXON 2 er, at labels bliver printet og efterfølgende automatisk etiketteret rundt om glasset, så f.eks. 1D stregkoder let scannes på langs af emballagen. Typisk printes der med sort thermo transfer farvebånd for at sikre et slidstærkt og spritfast robust print.

Automatisering til de store anlæg
Til opgaver der skal udføres direkte ved transportbåndet, eventuelt integreres med robotter og derfor kræver ekstra stor præcision i etiketprintningen og efterfølgende automatisk påsætning, anbefaler NPT den nye standardenhed cab Hermes Q.

- Det er et område, der er i konstant vækst. Det oplever vi ikke mindst, fordi vi med cab Hermes Q har en enkel, let konfigurérbar Print & Apply labelenhed, der via et bredt udvalg af standardmoduler kan indsættes i virkelig mange forskellige slags produktionsmiljøer, fortæller Jørgen Barkholt, og fortsætter:

-Hermes Q er desuden mere robust til brug i højproduktive etiketteringsanlæg i forhold til den lille cab S1000 model monteret på SQUIX bordprintere og udvalget af applikeringsmuligheder er desuden væsentlig bredere i forhold til S1000-enheden.

En Hermes Q enhed kan udstyres med tamp, blow-on eller roll-on applikeringsmodul, der vælges så labelpåsætningen afpasses produktets form og hastighed gennem produktionen. Labelkapaciteten tilgodeser produktioners behov for høj oppetid med op til 300 mm Ø store labelruller på printerenhederne.

Hermes Q kan således konfigureres til vidt forskellige opgaver fra palle-etikettering med store A5 eller A6 labels til holdbar præcisionsetikettering af elektronikkomponenter med ganske små labels, der måske oven i købet skal placeres ned i en fordybning på et printkort.

Konkret er der tale om printkvaliteter fra 203 dpi på palle-/kollilabels til komprimerede 2D-koder i 600 dpi kvalitet, hvor pladsen er begrænset, men informationsmængden er stor, og Hermes Q kan printe på etiketter i højder helt ned til 3 mm og bredder ned til 4 mm.

Kombinationsmulighederne med Hermes Q er så mangfoldige, at hver løsning er opgavespecifik, men alligevel sammensat af standardkomponenter. På mange af løsningerne kan det frit vælges, om der skal etiketteres fra toppen, siden eller fra bunden, og ikke mindst produktionsfolk vil sætte pris på OPC UA kommunikationsprotokollen, der er uafhængig af operativsystem og åbent tilgængelig - uanset hvilke enheder der kommunikeres med. Tilmed kan det hele afvikles i standard-netværk (LAN), siger Jørgen Barkholt.

-lipe

 

4/3 2024
  • Robotassistance til farmaetiketter

    Robotassistance til farmaetiketter

    etiketter-og-maerkning ›HERMA har udviklet den første første robotassisterede etiketcelle til wrap-around-etikettering. 211 HC RC er specielt designet til produkter som små hætteglas, penne og sprøjter og arbejder ca. 25 procent hurtigere end halvautomatiske maskiner
  • Miljøvenlig labelløsning der også øger produktiviteten

    Miljøvenlig labelløsning der også øger produktiviteten

    etiketter-og-maerkning ›Norris Print Tech A/S er klar med sin Zebra-series bud på fremtidens etiketteringsløsning uden liner på bagsiden af etiketten. Den sparer både miljøet for affald og operatøren for opgaver
  • Nyt letvægts etiketmateriale fra Herma

    Nyt letvægts etiketmateriale fra Herma

    etiketter-og-maerkning ›Reduceringen af materialeforbruget er et afgørende element, for at kunne skabe mere bæredygtige løsninger i etiketindustrien. Herma er klar med nye lette produkter
  • Ny sikkerhedsetiket afslører svindel med 3D-effekt og TripleVOID-teknologi

    Ny sikkerhedsetiket afslører svindel med 3D-effekt og TripleVOID-teknologi

    etiketter-og-maerkning ›Den tyske virksomhed Securikett har udviklet en ny åbningseffekt til at forhindre bl.a. ombytning under transport og andre falsknerier med emballager. Ved ureglementeret åbning af sikkerhedsetiketten bliver der frigivet uventede farver
  • Fleksibel og miljøvenlig veje- og etiketteringslinje

    Fleksibel og miljøvenlig veje- og etiketteringslinje

    etiketter-og-maerkning ›Scanvægt Systems udvider sin Espera Nova-serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner med den nye model Nova ES-E. Maskinen har en etiketteringshastighed på op til 80 pakker i minuttet af pakker med en vægt imellem 50 gram og 15 kg
  • Sjællandsk uddannelse i value chain management

    Sjællandsk uddannelse i value chain management

    etiketter-og-maerkning ›Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy i Lyngby vil med oprettelsen af uddannelse som professionsbachelor sætte fokus på bæredygtighed i hele værdikæden. Det første hold studerende starter august
  • Første partier af nyt, vådstærkt etiketpapir er produceret

    Første partier af nyt, vådstærkt etiketpapir er produceret

    etiketter-og-maerkning ›Sappis annoncerede vådstyrke- og alkalibestandige papir, Parade Label WS er sendt ud som prøveprodukter til udvalgte kunder fra Sappis udbyggede produktionsanlæg i Grathorn i Østrig
  • Manipulationssikker og genanvendelig papir-lukkeetiket

    Manipulationssikker og genanvendelig papir-lukkeetiket

    etiketter-og-maerkning ›Faller Packaging præsenterer nu en papir-lukkeetiket der både er fuldt genanvendelig og har en åbningsbeskyttelse, der sikrer mod forfalskninger