Orkla vil kalde en plantebøf en plantebøf
At efterligne saftige, røde oksebøffer med plantebaserede ingredienser er ikke længere vejen frem, når man skal udvikle fremtidens fødevarer. Det siger Nordens største fødevareleverandør til Berlingske
-Når vi spørger de danske forbrugere i dag, er det her med 'plantebaseret' mad lidt mystisk, medmindre man har valgt at leve som veganer eller vegetar. Derfor skal vi have det afmystificeret.
Det siger innovationschef hos Orkla i Danmark Stine Overgaard i et stort interview i Berlingske om virksomhedens fremtidige strategi for 'grønne', kødfri fødevarer.
Den norske fødevaregigant, som ejer varemærker som Kims, Bähnke, Beauvais og ikke mindst det danske plantemadsmærke, Naturli, har lige som andre fødevareleverandører selv mærket forbrugernes manglende interesse for bl.a. plantefars, der efterligner rødt oksekød, og vil derfor fremover tone rent flag:
-Anden generation af plantebaserede produkter skal ikke efterligne kød, men i stedet gøre en dyd ud af at være lavet af grøntsager, siger Stine Overgaard til avisen.
-lipe