Automatiseret måling af fødevarers holdbarhed
Nyt projekt skal sikre højere kvalitet og mere præcise målinger
Med økonomisk støtte fra det syddanske innovationsprogram, AutomationsBoost, vil fire samarbejdspartnere nu udvikle en bedre og mere sikker måde at måle holdbarheden i ferske fødevarer.Holdbarheden på eksempelvis kød og fisk er væsentlig både af hensyn til fødevaresikkerheden og den øgede fokus på madspild.
Hidtil er det specialuddannede fagpersoner, som har lugtet til den enkelte fødevare, og derefter angivet en forventet holdbarhedsdato. Men metoden er både løntung og subjektiv, og derfor går A/S Kurt Hansen, FS DK ApS og FORCE Technology sammen med virksomheden AmiNIC ApS om at videreudvikle AmiNICs sensorstyrede apparat, der kan måle holdbarheden af fersk kød.
Det færdige projekt vil sikre en bedre kvalitet og en mere præcis holdbarhedsvurdering. Desuden vil løsningengive en forbedret lagerstyring, således at både madspild og fejl i kundeleverancer mindskes.
Projektet vil blive testet og videreudviklet hos Flying Seafood, Skandinaviens største enkeltleverandør af fersk fisk.
- lipe