Små og mellemstore virksomheder spilder tid på papirprocesser

Selvom 60 procent af de små og mellemstore virksomheder anerkender, at tidskrævende papirprocesser har en betydelig indflydelse på bundlinjen, er kun 28 procent i gang med at digitalisere og automatisere processerne. Det viser en dugfrisk undersøgelse fra Xerox

Fire ud af fem små og mellemstore virksomheder har ambitioner om at digitalisere deres dokumenthåndtering i løbet af de næste 12 måneder. Men kun én ud af fem har kendskab til de tilgængelige løsninger på markedet, og hvordan de forskellige løsninger kan hjælpe den digitale transformation på vej.

- Forandring kan være overvældende for små og mellemstore virksomheder, men der er mange muligheder for at udvikle sig i den rigtige retning, siger Nicolai Lund, administrerende direktør i Xerox Danmark.

- I bestræbelserne på digitalisering og automatisering er det vigtigt at forstå, hvordan teknologier som apps til printere og managed print services kan understøtte en virksomheds vision og strategi, så den digitale transformation bliver en succes.

Kun én procent af de små og mellemstore virksomheder har ikke nogen papirtunge processer. I gennemsnit har virksomhederne fire papirintensive processer, som bidrager til forhøjede omkostninger og øget kompleksitet i arbejdsgangene.

Undersøgelsen viser endvidere, at virksomhederne stræber efter at digitalisere og automatisere inden for dokumenthåndtering for at øge produktiviteten, reducerede printomkostningerne og øge sikkerheden.

Omkostninger, produktivitet, sikkerhed

Managed print services (MPS) er en service, hvor udbyderen administrerer din printinfrastruktur. 42 procent af de små og mellemstore virksomheder har allerede en MPS-kontrakt, og de nævner, at de største fordele er overblikket og muligheden for at reducere omkostningerne og papirforbruget. 40 procent planlægger at få en kontrakt på plads i løbet af det næste år.

Samtidig forventer 23 procent at integrere mobile enheder i arbejdsprocesserne fuldt ud ved udgangen af 2017. 66 procent har allerede mobilprint som en del af deres mobility-initiativer, mens 27 procent planlægger at inkludere det i løbet af næste år.

De største fordele ved mobility er mobile medarbejderes øgede produktivitetsniveau, muligheden for at imødekomme kundernes behov for fjernadgang til information og forbedret og hurtigere kundeservice.

Når det kommer til sikkerhed, bliver det stadig vigtigere for små og mellemstore virksomheder at beskytte de forretningskritiske informationer på tværs af alle teknologier – særligt med den hurtigt voksende datavækst.

Som et resultat, har 56 procent af de små og mellemstore virksomheder gjort sig overvejelser om printere og multifunktionsprintere i deres sikkerhedsstrategier.

Små og mellemstore virksomheder i Vesteuropa og USA bruger årligt 36,5 milliarder euro på kontorudstyr og printservices.

- Det er et stort fokusområde for Xerox at hjælpe virksomhederne med at digitalisere, automatisere og forbedre deres processer, slutter Nicolai Lund.

-hawin

2/12 2016