MiR tredobler omsætningen på et år

MiR tredobler omsætningen på et år

Danmarks hurtigst voksende robotproducent. Mobile Industrial Robots har sigtet højt og ramt plet. Omsætningen i år har rundet de budgetterede 75 millioner kroner, nu sigter virksomheden mod 200 millioner, yderligere global ekspansion og 50 nye medarbejdere i 2018

Da ledelsen i Mobile Industrial Robots for nøjagtigt et år siden skulle lægge budgettet for 2017, sigtede de tårnhøjt. Målet var en tredobling af omsætningen, og denne ambition blev kommunikeret ud til både medarbejdere og offentlighed. Og MiR kan nu sætte flueben ved det mål med de nyeste ordrer, der er tikket ind her i december.

- Det handler naturligvis om at læse markedet og analysere på udviklingen, og vi så nogle positive tendenser i 2016. Men vi sigtede meget højt, og også højere end vi vidste, om vi kunne ramme. Det handlede for os om at lave en skarp plan, som kunne sikre, at vi kunne eksekvere i både udvikling, produktion og salg. Jeg siger altid, lidt frækt, at hvad der sker på tre måneder hos MiR, sker på tre år i andre virksomheder, og den hastighed vi er vokset med både i organisationen og i forhold til omsætningen, fortæller lidt om tempoet her, fortæller CEO Thomas Visti og konstaterer:

 - Vores vækst her i 2017 skyldes primært ordrer fra multinationale virksomheder, der vender tilbage med bestillinger på større flåder af mobile robotter, efter de har afprøvet og analyseret mulighederne med MiR100 og MiR200 i deres produktion. Vi er nu den producent, der har suverænt flest robotter kørende rundt om i verden.

Dette forspring bekræftes af den amerikanske robotindustri-analytiker, Frank Tobe fra Nasdaq-indekset ROBO Global LLC:

- MiRs hastige vækst sker parallelt med en anden tendens: At virksomheder i stigende grad bruger mobile enheder til at automatisere transport af materialer fra a til b frem for at bruge manuel arbejdskraft til det. Det er ikke kun MiR, der oplever betydelig vækst – salget hos andre producenter af mobile robotter ligger også over forventningerne. Men MiRs vækst drives også af CEO Thomas Vistis brug af det velafprøvede, konsoliderede netværk af forhandlere og systemintegratorer, som han opbyggede i årene hos Universal Robots. Dette netværk har været med til at kickstarte MiRs globale salg, fordi forhandlerne har stor tillid til, at MiRs produkter er gedigne og effektive for virksomheder i hele verden. MiR har fundet et nichemarked af virksomheder, som ønsker at automatisere deres interne logistik i deres fabrikker med mobile robotter, siger Frank Tobe. 

Logistikken tænkes helt forfra

MiRs kundeliste tæller blandt andre multinationale virksomheder som Honeywell, Kamstrup, Airbus,Unilever, Adidas, Flex og mange andre. 25 procent af MiRs leverancer gik i 2017 til industrien i USA, mens det tyske marked aftager 20 procent og Kina 15 procent. 

På hjemmemarkedet i den danske industri oplever MiR nu også en større interesse i forhold til at nytænke og automatisere intern logistik:

- Vores succes i udlandet er efterhånden ved at smitte af her i Danmark, hvor vi efter en lidt langsom start er ved at have mange projekter i gang, primært hos de helt store danske virksomheder. Vi har store forventninger til det danske marked og er opmærksomme på, hvordan vi endnu bedre kan understøtte lokale danske producenters logistikprojekter og yde nærværende, høj service sammen med distributører og integratorer, siger Thomas Visti, der også glæder sig over, at Kamstrup har investeret i en håndfuld MiR-robotter til deres fuldautomatiske produktion.

  En stærk trend inden for automation af intern transport er, at fremstillingsvirksomheder 'rydder hele pladen' og nytænker hele logistikken og indretningen i deres produktion. Det handler om at skabe større fleksibilitet for at sikre høj produktivitet, trods stigende stor produktvarians og små og store stykserier. 

Lokal og global ekspansion

Hos Mobile Industrial Robots bliver der nu også mulighed for at fintune effektiviteten i robotvirksomhedens egne processer og logistik. Producenten fordobler arealet af sit hovedkontor i Odense, ligesom et stort test- og produkttræningscenter, også i Odense, er taget i anvendelse i 2017. De ambitiøse vækstmål hos MiRs kræver nemlig både mere arbejdskraft og mere plads i MiR. I 2017 har MiR mere end fordoblet antallet af ansatte fra 27 til 60, og i 2018 vil staben yderligere styrkes med 50 medarbejdere. 

Alene i Kina investerer MiR massivt i at være gearet til at håndtere den kraftige efterspørgsel fra både industri og sundhedssektor. I 2018 ansætter MiR fem nye medarbejdere i sin afdeling i Shanghai, der blev etableret i starten af 2017. Cirka hver tredje af de godt 300.000 industrirobotter, der blev installeret globalt i 2016, blev leveret til Kina, ifølge statistik fra International Federation of Robotics.

- Med deres Made in China 2025-plan arbejder hele Kina meget intenst med at automatisere produktion og processer. Vi mærker et kæmpe potentiale på det her marked, og vi oplever også, at vores multinationale kunder efterspørger vores robotter i Kina, fortæller Thomas Visti.

Også den kinesiske hospitalssektor er sulten efter dansk logistik-automation. 

- Jeg er netop kommet tilbage fra Shanghai, hvor vi lukkede en ordre på 50 robotter med vores kinesiske distributør Bionlink, som leverer udstyr til hospitaler. fortæller Thomas Visti videre.

MiR etablerede i løbet af 2017 afdelinger i Shanghai, Barcelona, Singapore og Dortmund for at komme tættere på sine markeder og pt. 120 distributører fordelt på 40 lande. I starten af 2018 åbner MiR desuden kontor i San Diego USA, hvor de allerede har kontor i New York. 

Et kæmpe uforløst potentiale

MiR investerer kraftigt i produktudvikling og i organisationen for at opretholde sin status som markedsleder. Markedet for mobile robotter er stadig spædt, og det ventes at eksplodere inden for de næste 1-2 år i takt med, at flere virksomheder opdager mulighederne i at anvende mobile robotter til at automatisere den interne transport. MiR har fokus på at være maksimalt gearet til at gribe mulighederne og gå forrest, når boomet for alvor kommer.

En væsentlig faktor i MiRs store fremdrift i 2017 har været lanceringen i foråret 2017 af den stærke MiR200, som kan løfte 200 kg trække 500 kg efter sig, ligesom den er ESD godkendt og renrumscertificeret.

- MiR200 har fået en rigtig god modtagelse og udgør en stor del vores salg, Produktet imødekommer nogle klare behov i markedet og øger anvendelsesmulighederne. Vi har i år også lanceret et nyt, ekstremt brugervenligt interface til vores robotter, som selv medarbejdere uden programmeringserfaring kan anvende. Det har gjort det endnu mere enkelt for vores kunder at implementere og anvende robotterne, oplever Thomas Visti.

-lipe

19/12 2017
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret