Foodexpo vil mindske madspild

Foodexpo vil mindske madspild

Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, stiller skarpt på madspild og sundhed

Foodexpo foregår i MCH Messecenter Herning fra 6.-8. marts 2016. Her kan besøgende møde eksperter og få inspiration til at mindske madspildet i deres produktion

Over 700.000 tons spiselige fødevarer går årligt til spilde i Danmark. Fra 6. til 8. marts 2016 stiller Foodexpo, Nordens største fødevaremesse, skarpt på den problematik.

Med området 'Madspild og Sundhed', som er udviklet i tæt samarbejde med landets førende eksperter, kan besøgende gøre sig klogere på madspild og især hvad, der kan gøres for at mindske det.

- Vi rykker os i den rigtige retning. De sidste fem år har vi i Danmark mindsket madspildet med 25 procent. Men der skal fortsat gøres meget, og det er godt og vigtigt, at Foodexpo igen sætter fokus på temaet, siger Selina Juul, grundlægger af organisationen Stop Spild af Mad. Hun fortsætter:

- Det er ikke blot frås med ressourcerne, det er også penge lige ud af vinduet, når vi smider mad ud. Mange kantiner og storkøkkener er i en rigtig god proces lige nu. Vi ser, at de får mindsket madspildet, og at mange vælger at bruge de sparede penge på at købe økologiske varer i stedet.

Selina Juul, som blandt andet blev kåret til Årets Dansker i 2014, står i spidsen for Foodexpos paneldebat, som også går i dybden med spild af mad.

Mindsk madspild med madspil

På 'Madspild og Sundhed' kan besøgende suge viden og ideer til sig fra nogle af messens spændende eksperter.

Sundhedsekspert Michelle Kristensen, direktør for Madkulturen Judith Kyst, den folkekære kok Claus Holm og grundlæggeren af SuperJam, Fraser Doherty, hvis produkt er lavet udelukkende af frugt og bær, er blandt de, som deltager.

Takket være en interaktiv opbygning af området, har besøgende også mulighed for at søge viden på egen hånd. Det kan gøres ved hjælp af kortfilm, quizzer, spil og en tur i VærdikædeBanen. Banen giver et synligt eksempel på, hvor god man er til at minimere madspild i alle led i værdikæden.

- Vi ønsker at give de besøgende en masse viden og konkrete ideer med her fra. Foodexpo er for alle, som lever af og arbejder med mad, og mindskning af madspild er relevant for hele branchen, siger projektleder Carina Høgsted Kirkegaard, MCH Messecenter Herning.

Overskudsmad fra VærdikædeBanen og fra messens udstillere går selvfølgelig ikke til spilde. Den tager kokkene fra Spisehuset Rub & Stub i kærlig behandling i kreationen af skønne retter.

Overskydende mad indsamles hver eneste dag og går til Rub & Stub og fødevareBanken, som sørger for, at maden kommer videre ud til trængende.

- Vi glæder os til at åbne dørene til en alsidig messe, som også byder på masser af nyheder, en eksklusiv vinsektion, køkkenrundvisning, stort butikstorv, masser af økologi og Gastronomitorvet, forklarer projektleder Carina Høgsted Kirkegaard.

-hawin

 

Fakta:

Foodexpo afholdes hvert andet år i MCH Messecenter Herning. Messen arrangeres af MCH i samarbejde med en komité bestående af 17 repræsentanter fra 14 toneangivende brancheforeninger inden for Foodservice og Catering, Hotel & Restaurant samt Detailhandel.

På Foodexpo 2016 deltager mere end 400 udstillere og ca. 25.000 besøgende.

'Madspild og Sundhed' er at finde i Hal M, hvor også alle fødevareleverandørerne står samlet.

10/12 2015
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret