Børns sunde madvaner hyldet ved Generation Food Award

Børns sunde madvaner hyldet ved Generation Food Award

Seks stærke madinitiativer med børn og økologi i fokus er netop blevet hyldet i Kongens Have. Ildsjælene bag initiativerne har nemlig hver vundet en pris ved dette års Generation Food Award 2017, der afholdes af Arla og Copenhagen Cooking & Food Festival.

200 af landets mest indflydelsesrige fødevareaktører og 50 skoleelever var fredag den 25. august samlet i Kongens Have i København, da vinderne af Generation Food Award 2017 skulle findes. 

Generation Food Award er en ny prisuddeling, der hylder dem, der gør en ekstraordinær indsats for at sikre børns madvaner. Flere af landets store fødevareaktører havde sponsoreret en pris, hvor en jury bestående af Timm Vladimir, Claus Meyer, Louisa Lorang og tre skoleelever, der har været på MADlejr, udpegede vinderne.

- Arla vil gerne samle fødevaredanmark om en fælles agenda, så vi sammen kan skabe sundere produkter og gode madvaner. Og opbakningen til Generation Food Award her til aften viser, at de danske spillere på fødevareområdet herhjemme også er interesseret i at sikre innovation, udvikling og involvering, så vi får de bedste betingelser for de næste generationer, siger Jakob Knudsen, der er landedirektør hos Arla.

Og vinderne er …
Der blev uddelt seks priser fredag aften i Kongens Have. Priserne blev både overrakt af voksne – og af børn. Ligesom børnene havde været med til at lave den mad, der blev serveret for de voksne.

Youtuberen Rasmus Brohave løb med prisen, som Arla havde sponsoreret Bedste Digitale Initiativ. Rasmus Brohave inviterer nemlig sine følgere med i køkkenet i serien 'Brohaves Køkken', hvor han simpelt og med udgangspunkt i sin egen lyst til at lave mad inspirerer hundrede af tusinder børn og unge til at lave mad.

Føtex stod bag prisen Bedste økologiske børneprodukt, som gik til Ella’s Kitchen, der laver økologiske madprodukter til børn uden tilsætningsstoffer.

Danish Crowns pris Gå til gryderne, gik til Fars Køkkenskole, der har taget ansvar og taget initiativ til at få flere børn og unge skal kunne lave mad og have en basisforståelse af råvarer.

I kategorien Økologi for næste generation, der var indstillet af Økologisk landsforening, løb Evald Vestergaard med prisen for sin økologiske 'skolegård', hvor han inviterer skolebørn indenfor på sin økologiske gård, så praktik og teoretisk undervisning bliver koblet og øger børnenes indlæringsevner. 

Copenhagen Cooking uddelte prisen Bedste Innovation. Her løb Børnenes Madhus – et undervisningsforløb for børnene i Københavns Kommune, der lærer skolebørn om råvarer, smag, tilberedning og meget andet omkring mad. 

Haver til Maver løb med Arla Fondens pris Bedste læringsforløb. Haver til maver er et læringsforløb, hvor skoleklasser slev får lov til at dyrke deres egne haver, hvor de kommer ud i naturen, lærer om landbrug og råvarer og ud fra de principper laver de simple og sunde måltider.

 - Vi har fundet og hyldet de bedste initiativer, der findes her i landet til børn omkring mad. Jeg er meget glad for, at så mange fødevareaktører har valgt at dukke op og så mange har haft lyst til at uddele en pris. Det medvirker til, at vi får mere fokus på mad og børn – og dermed kan forbedre vilkårene får de næste generationer, siger forklarer Jakob Knudsen.

Fakta om MADlejr
MADlejr blev startet i 2014 og drives af Arla Fonden. Arla Fonden har en vision om, at man i 2025 skal kunne tilbyde 10.000 børn om året at deltage på MADlejr. Hvert år deltager 1600 skolebørn fra 6. og 7. klasser i lejren, der ligger på Helnæs på Fyn, hvilket svarer til 70 folkeskoleklasser. Arla Fonden ønsker at være med til at inspirere de danske børn til at interessere sig for mad og madglæde, og på MADlejrskolen har de mulighed for at indgå i et læringsforløb, hvor de inspireres til at finde glæden ved madlavning og opnå øget viden om – og en holdning til - god mad og gode madvaner. MADlejr er utrolig populært, og sidste år fik omkring 60% af ansøgerne til MADlejr afslag.

Arla har søsat en række initiativer for at hjælpe Arla Fonden med at finansiere MADlejr, blandt andet går billetindtægterne fra Arla Food Fest til MADlejr samt sponsorater fra Generation Food Award.

-lipe

28/8 2017
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret