Lyras, hvis teknologi, raslysering, sparer markante mængder energi og vand i forhold til gammeldags pasteurisering, vinder prisen Food Tech Innovation Award 2023 – Most innovative FoodTech Startup i Bilbao, Spanien
Efter flere måneders intensiv forberedelse satte emballage-virksomheden Qupaq en officiel verdensrekord ved at dispensere hele 1.094 bakker på bare 60 sekunder under Interpack 2023 i Düsseldorf. Formålet var at sætte fokus på innovation i fødevareindustrien. Se video:
I stedet for at forurene havet og klimaet skal næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt på land bruges til at producere en grøn protein- og fiberholdig tangart til menneskeføde. Det er formålet med et nyt stort innovationsprojekt ledet af Københavns Universitet og medfinansieret af Innovationsfonden
På det det netop afholdte Plastics Recycling Show Europe (PRSE) i Amsterdam har producenten præsenteret en emballage af over 95 procent PP, udviklet med samarbejdspartnere til en række blæse- og støbe filmekstruderingsprocesser. På engelsk:
Udover masser af musik er NorthSide kendt for bestræbelserne på at optimere sin bæredygtige profil. I år tester festivalen en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres
Tambrite Aqua+ er et nyudviklet, cirkulært emballagemateriale til fødevareemballage på køl eller frys. Det fiberbaserede karton reducerer behovet for fossilbaseret plast og forbedrer genanvendeligheden efter brug. På engelsk:
Emballageproducenten udvider sine muligheder med et partnerskab med maskinproducenten Curt G. Joa Inc - kaldet JOA , som kan tilbyde nøglefærdige maskinløsninger til udbredelsen af fibermaterialer som alternativ til plastik. På engelsk:
I 2030 skal affald være fortid i kaffebranchen, mener den danske kaffevirksomhed, som nu tager endnu et stort skridt i retning mod sit erklærede mål. Virksomhedens nye emballage er 94 procent genanvendelig og udleder 55 pct. mindre CO2
På verdens største messe for forarbejdning og emballering vil medlemmer af og partnere til SAVE FOOD-initiativet demonstrerer, hvordan fødevarer sikkert kan behandles og emballeres, hvordan deres holdbarhed kan forlænges, og hvordan madspild, der alligevel opstår, kan genbruges på en bæredygtig måde
Sidste år reddede danske forbrugere hele 500.000 poser med skæve, krumme og frasorterede madspildsagurker. Og Danmarks største væksthus-grøntsagsproducent og Stop Spild Af Mad’s samarbejdspartner, Nordic Greens har derudover allerede opnået FN’s Verdensmål mod madspild 10 år før deadline
Berry Superfos Global har sammen med fødevareproducenterne Heinz og supermarkedskæden Tesco udviklet en cirkulær emballageløsning med 39 procent genanvendt plast til emballagerne, der bliver brugt til Heinz' baked beans. Løsningen har nu fået sølvmedalje i den globale Packaging Innovation Awards
Det kan give flere forskellige udfordringer for virksomheder, når de får udvidet ansvar for emballagens bæredygtighed i værdikæden. Men det kommende EU-direktiv vil også hjælpe med at tænke et internationalt flow ind i forsyningskæden, som f.eks. CHEP gør med sine paller, mener direktøren for MLDK
For at imødekomme den stigende efterspørgsel investerer virksomheden i ny teknologi til serien, der tilbyder et fiberbaseret, genbrugsparat emballagealternativ til ikke-genanvendelig plastikemballage
Den tekniske komite for Tray Circularity Evaluation Platform (TCEP) i PETCORE Europe har officielt godkendt den svenske plastikproducents materialer Akestra 100 og Akestra 110, der optimerer muligheden for at producere mere bæredygtige PET-bakker