Xeikon lancerer ny inkjet etikettrykmaskine på drupa

Xeikon lancerer ny inkjet etikettrykmaskine på drupa

Xeikon kaster lys over den seneste evolution inden for Panther inkjet-teknologien og annoncerer samtidig lanceringen af en ny 1200 dpi digital inkjettrykmaskine til etiketter på drupa

Den ny femfarvede inkjet trykmaskine, Xeikon PX3300HD er udviklet til produktion af højkvalitetsetiketter.

Den har en trykbredde på 330 mm og hastigheder på op til 70 m/min, selv når der trykkes med hvid med høj opacitet.

Derudover bruger Xeikon PX3300HD en nyudviklet blækserie, PX-Cure LED HD, for at sikre perfekt hærdning.

Det skriver producenten af trykmaskiner, Xeikon i en pressemeddelelse, hvori det også hedder, at trykmaskinen understøtter trykkeriernes målsætninger for bæredygtighed.

- Da inkjet-teknologien fortsat modnes, er der et klart behov for at opdatere Xeikons Panther-portefølje med en mulighed for højere opløsning for at imødekomme specifikke kundeønsker.

- Derfor introducerer vi nu en 1200 dpi-motor som supplement til det eksisterende 600 dpi-produktsortiment, siger Jeroen Van Bauwel, Director Solution Design.

Han fortsætter:

- Den nye Xeikon PX3300HD udvider trykkeriernes muligheder og giver dem værktøjerne til at opnå fremragende kvalitet ved endnu højere produktivitetsniveauer på en TCO-venlig måde.

Xeikon PX3300HD er en lille trykmaskine, der udmærker sig ved at producere holdbare fuldfarvelabels til forskellige markeder og dækker op til 88 % af Pantone-farverne inden for Delta E 2 (stigende til 94 % inden for Delta E 3).

For at opfylde de specifikke krav til motoren med højere opløsning har Xeikon udviklet en ny PX-Cure LED HD-blæk.

Den matcher de mere bæredygtige fordele ved den nyligt introducerede PantherCure UV LED-serie til Xeikons 600 dpi inkjetpresser.

Dermed skaber den besparelser i energiforbruget, sørger for øjeblikkelig opvarmning med en mere smidig drift og 10 gange længere lampelevetid sammenlignet med traditionelle UV-buelamper, hvilket resulterer i mindre spild.

Den nye trykmaskine kombinerer høj billedkvalitet og opløsning med høj produktivitet og bruger Xerox W-Series industrielle inkjet-printhoveder med dedikerede bølgeformer og screeningssoftware udviklet af Xeikon.

Desuden er PX3300HD fuldt forberedt til hybridprint for at øge produktiviteten, med mulighed for at tilføje Xeikons modulære inline LCU'er (Label Converting Units) og en stor afvikler til lange produktionskørsler uden afbrydelser.

Xeikon PX3300HDs effektive printworkflow bliver drevet af den kraftfulde Xeikon X-800 DFE (Digital Front End), der skaber hurtigere eksekvering af opgaverne og just-in-time-levering.

Farvestyring er en integreret del af softwaren: Hver X-800 leveres med en Pantone-licens, så kunderne nemt kan konvertere alle de nyeste Pantone-farver til deres presse og substrater.

Derudover tilbyder den grundlæggende trykkonfiguration effektiv driftsstøtte med et inline-kamera til kvalitetsinspektion, der er inkluderet som standard.

Denne funktion justerer registrering, ’stitching’ og kompensation for manglende dyser.

Det bliver alt sammen målt og korrigeret på en fuldautomatisk måde, og hjælper også med at afhjælpe løbende problemer med at finde kvalificeret personale til at køre pressen, samtidig med at printhovedernes levetid forlænges, og der sikres en ensartet høj kvalitet.

Van Bauwel konkluderer:

Udvidelsen af Xeikons inkjet-kapacitet er en utrolig spændende udvikling for kunderne.

- Det giver dem en meget omkostningseffektiv og yderst konkurrencedygtig mulighed for at skalere deres forretning, så de kan levere løsninger med enestående produktivitet og kvalitet til luksusmarkedssegmenterne.

- Vi er godt i gang med testkørsler hos flere kunder kunder, og vi starter salget på drupa.

- Jeg vil gerne opfordre alle deltagere til at finde vej til hal 11, stand A01, for at opleve PX3300HD 1200 dpi-pressen køre live og samtidig diskutere hvordan de griber fremtidens inkjetproduktion af etiketter og emballage an med Xeikon. 

-hawin

 

1/5 2024
 • Fremtidens løsninger er lige om hjørnet

  Fremtidens løsninger er lige om hjørnet

  tryk-og-print ›Heidelberg viser, hvordan kunderne kan udfolde potentialet i deres egne virksomheder ved hjælp af de mange løsninger, som bliver vist på standen i Hal 1 på drupa 2024
 • Faller Packaging satser på digitaltryk af brochurer

  Faller Packaging satser på digitaltryk af brochurer

  tryk-og-print ›Virksomheden har samlet sit knowhow inden for foldere på fabrikken i Binzen. Og for at forbedre fleksibiliteten og pålideligheden anvender Faller nu en ny, økonomisk og bæredygtig teknologi til de mindre oplag: digitaltryk i forbindelse med efterbehandling
 • Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

  Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

  tryk-og-print ›Med et mål om at blive en stor spiller indenfor digitalt printede etiketter og emballage dedikerer Canon en hel zone på årets Drupa messe i næste måned. Her bliver bl.a. præsenteret nyheder til tryk på etiketter, bølgepap og foldekarton
 • Inkjet, mulighedernes verden

  Inkjet, mulighedernes verden

  tryk-og-print ›Teknologianalytikeren, tyske Ralf Schlözer mener, at de udviklingsmuligheder er knytter sig til inkjet-teknologien kan fjerne risikoen ved at bevæge sig ind i nye printapplikationer og gøre det muligt at udforske nye muligheder for print. I indlægget neden for uddyber han sine synspunkter
 • Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

  Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

  tryk-og-print ›Virksomheden har videreudviklet sin patenterede AQUAFUZE inkjet blækteknologi, som kombinerer vandbaseret og UV-hærdende blæk til bredformat inkjet printapplikationer. Det nye UV-hærdende vandige blæk vil åbne nye muligheder for inkjet printapplikationer i bredformat
 • Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

  Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

  tryk-og-print ›Siden lanceringen i henholdsvis december 2022 og maj 2023 er der installeret over 1.600 printere fra Canons imagePress V900-serie og over 120 imagePress V1350-printere i EMEA. Tildelingen af Fogras1 PSD certificeringen har været med til at øget salget
 • UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

  UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

  tryk-og-print ›Som et del af sit Graphics Solutions-produktsortiment præsenterer den finske virksomhed i disse dage en række selvklæbende film og beskyttelseslaminater, der er specielt udviklet til applikationer inden for storformatprint
 • HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

  HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

  tryk-og-print ›Den nye HP Color LaserJet Pro 3000 serie har et kompakt design og kan ifølge producenten levere hastighed, skarpe farver og energieffektivitet til kunder, der kræver høj ydeevne på begrænset plads