Topplacering til BOBST

Topplacering til BOBST

BOBST er nummer 1 i verden når det handler om vakuummetallisering og coating inden for fleksibel emballage

De seneste salgstal afslører, at BOBST har den største globale markedsandel på området for vakuummetalliserings- og coatingteknologier til fleksible emballager. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse fra slutningen af 2022.

- Salget inden for disse teknologier har været særligt stærkt i løbet af de seneste godt to år, og vi er glade for at indtage førerpositionen, siger Davide Garavaglia, Head of Product Lines Vacuum Metallizing, Coating, Laminating, Gravure Printing hos BOBST i udmeldingen.

Heri hedder det videre at den seneste udvikling, som BOBST har introduceret på markedet, kombinerer BOBSTs vision, baseret på conectivity, digitalisering, automatisering og bæredygtighed, med virksomhedens evne til at producere maskiner, der er karakteriseret ved minimal nedetid og glimrende kvalitet ved høje hastigheder.

- Konvertere og mærkevareejere oplever nu, de fordele det har for deres fleksible emballage, siger Davide Garavaglia.

Det er da også en milepæl, der har været flere år undervejs. BOBST har mange års ekspertise i vakuumcoatingprocessen og i håndteringen af fleksible substrater. Det har ført til udviklingen af højteknologiske vakuummetalliserings- og coatinglinjer, der kan bruges til at producere en lang række produkter.

Introduktionen af BOBSTs Centers of Excellence har også været et af nøglepunkterne i succesen, hvor ’Centers’ i Bobst Manchester og Bobst Italia omfatter specialudstyr og ekspertise inden for henholdsvis vakuummetallisering og coating.

Davide Garavaglia, Head of Product Lines Vacuum Metallizing, Coating, Laminating, Gravure Printing hos BOBST.

- Præstationen er faktisk kulminationen på en langsigtet vision og proces, som vi har udviklet trin for trin, altid med kvaliteten i centrum, forklarer Davide Garavaglia.

Han fortsætter:

- Vi har investeret stort undervejs i form af R&D, tekniske aspekter, bemanding og uddannelse, og resultatet er blevet højkvalitetsteknologi, der lever op vores kunders behov.

Genbrugsklart materiale
BOBSTs ekspertviden om teknologi og processer for både coating- og vakuummetalliseringsudstyr har også været en stor fordel i bestræbelserne på at kunne fleksibel emballage, der er langt mere bæredygtig end tidligere set.

Det er nemlig en stor udfordring at overvinde de tekniske og komplekse problemstillinger, når man udvikler og fremstiller fleksibel emballage med høje barriereegenskaber, som er klar til genbrug, og som er mere bæredygtig end tidligere lignende produkter.

Med oneBARRIER-serien har BOBST og deres partnere udviklet et industrielt levedygtigt og genbrugsklart monomateriale, ultrahøj- og høj-barriere duplex og triplex substrater til emballagedesignere, som alternativer til ikke-genanvendelig metalliseret polyesterfilm.

OneBARRIER løsninger udviklet til dato omfatter PrimeCycle, der omfatter EVOH og topcoat-fri gennemsigtige AlOx-baserede eller uigennemsigtige AluBond-baserede fuld PE mono-substrater, og FibreCycle, et mono-materiale med højbarriere papirbaseret struktur coated med funktionelle lag, der kan genanvendes i den eksisterende papirstrøm.

- oneBARRIER er en familie af testede løsninger, der opfylder industriens krav til emballageforenkling, lagreduktion og udskiftning af ikke-genanvendelige blandede polymersubstrater med genbrugsklare monomaterialestrukturer som en måde at understøtte cirkularitet og genanvendelighed. Det er et afgørende moment. Vi tror på, at oneBARRIER bliver målestokken for genbrugsklar monomaterialeemballage, siger Garavaglia.

Tilføjer altid endnu et lag af værdi
BOBSTs ekspertise inden for coating strækker sig ud over de almindelige anvendelser. Når det drejer sig om fleksibel emballage af højtydende funktionelle substrater, er BOBST også førende på markedet inden for aluminiumsapplikationer som for eksempel lakeret aluminiumsfolie.

Andre applikationer, hvor store internationale konverteringsvirksomheder i de sidste par år har valgt BOBST-belægningsteknologiefor at øge deres produktionskapacitet eller for at komme ind på nye markeder, omfatter selvklæbende specialtape, medicinske applikationer, labelstock og release liners.

En af grundene til at BOBST kan fortsætte med at tilføje værdi for sine kunder, er, at man som leverandør tilbyder end-to-end-løsninger, der kan imødekomme alle krav til fleksibel emballage og andre fleksible materialeanvendelser. BOBST har stået bag flere banebrydende innovationer, der muliggør mere bæredygtighed, effektivitet og outputkvalitet i produktion, udstyr og processer.

De to kompetencecentre i Manchester og San Giorgio Monferrato, er dedikeret til konverterteknologier. Bobst Manchester sørger for vakuumcoatingprocesser til barrierer, mens Leonardo pilot-coatinglinjen i Italien står for et væld af coating- og tørresystemer og samtidig kan udføre applikationer i produktionsskala.

- I betragtning af den meget kraftige stigning i efterspørgslen på funktionel barrierecoating til film- og papirapplikationer samt produktion af genbrugsklare nye højbarrieresubstrater, er den service, vi kan tilbyde brandejere og konvertere, virkelig unik.

- Med vores kompetencecentre kan konvertere teste nye emballagesubstrater og -funktioner, kontrollere hvilken type belægningsmetode, tørresystem og forbrugsstoffer, der fungerer bedst for hvert nyt emballagedesign og -struktur.

- De kan også beregne produktivitet og rentabilitet på wide-web testudstyr for at blive i stand til at kontrollere levedygtigheden af deres nyudviklede produkter, siger Garavaglia.

-hawin

 

9/1 2023