PostNord styrker 3D-investering med avanceret HP-printer

PostNord styrker 3D-investering med avanceret HP-printer

PostNord investerer i en ny 3D-printer fra HP, der skal revolutionere virksomhedens produktion af prototyper og reservedele, spare lagerplads og reducere klimaaftryk. Den nye 3D-printer er installeret på en af PostNords terminaler og er ét af flere tiltag, der skal styrke PostNords 3D-print forretning i Norden

PostNord opruster på 3D-området med en markant investering i en ny, avanceret 3D-printer fra HP, der skal revolutionere fremstillingen af nye produkter fra prototype til færdigt produkt og samtidig bidrage til at nedbringe CO2-udledningen.

Den nye 3D-printer er installeret på en af PostNords svenske postterminaler og er det første af en række nye tiltag, der skal etablere PostNords 3D-print forretning i hele Norden.

3D-printeren fra HP gør det muligt at reducere lagerplads og undgå overproduktion, da virksomheder kan nøjes med at producere produkter og prototyper efter behov. Printeren, der er en HP Jet Fusion 4200-model, er bl.a. i stand til at fremstille reservedele til udgåede produkter og benyttes allerede af flere danske kunder inden for f.eks. fx sundhed – og transportsektoren.

Miljømæssige fordele

De 3D-printede produkter og reservedele er lavet med HP’s særlige MJF-teknologi (Multi Jet Fusion), der binder materiale sammen for at skabe en solid, selvbærende struktur. PostNord bruger HP’s materiale PA 12, der er et stærkt, termoplastisk og nylonbaseret pulver med mange anvendelsesmuligheder, som blandt andet gør det muligt at desinficere materialet.

Med PA 12 minimeres spildet af pulver mellem de forskellige produktionscyklusser. Det giver en ensartet ydeevne med høj genanvendelighed af overskydende pulver, hvilket gør fremstillingen mere miljøvenlig og omkostningseffektiv.

- Betjening af printeren er meget let. Vi ser en øget efterspørgsel efter større partier af produkter, og i øjeblikket er HP mere eller mindre alene om at have en ekstremt hurtig printer med materiale, som kan anvendes til en bred kundebase. Ved hjælp af 3D-teknologi kan vi strømline hele forsyningskæden og eliminere hele trin i vores egen og kundernes distribution, siger Tomas Lundström, nordisk chef for 3D hos PostNord Strålfors.

3D-printere lader PostNords kunder printe forskellige dele under samme print. Det giver også et overskud set ud fra et bæredygtighedsperspektiv, da det giver mulighed for at producere flere produkttyper samtidigt i den samme maskine, ligesom det er muligt at genbruge pulveret i næste print.

-hawin

 

5/11 2020