Papirpriserne bliver ved med at stige

Papirpriserne bliver ved med at stige

Februar bød på nye prisstigninger på papir, skriver Brancheforeningen Grakom. Stigningerne gælder dog primært andre papirtyper end i januar, hvor prisen på magasinpapir og avispapir steg massivt p.g.a. en strejke på den finske papirfabrik UPM. Samtidig lukker Norske Skog midlertidigt for produktionen på en østrigsk papirfabrik

Ifølge Grakom som citerer et nyhedsbrev fra Intergraf, steg priserne i februar på træfri ubestrøgede papirark med 13 pct. fra januar til februar 2022, mens ubestrøgede papirark steg med 10 pct. Priserne på træfri ubestrøgede papirruller steg med 14 pct.

Og udsigterne for den kommende tid er dystre.
Udover coronapandemiens følgevirkninger med lavere papirproduktion, lukkede papirfabrikker og efterfølgende stigende efterspørgsel, er det nu også de markante stigninger i energipriserne, som viser sig:

-Papirproduktion er relativt energi-intensiv. Gas udgør omkring 28 pct. af energiforbruget i den europæiske papirbranche. De høje energipriser har blandt andet medført, at Norske Skog den 9. marts 2022 har meddelt, at de midlertidigt indstiller produktionen af LWC-papir og newsprint på deres fabrik i Bruck i Østrig, hvilket kan skabe yderligere mangel på avis- og magasinpapir den kommende tid, skriver Grakom i sit nyhedsbrev.

-lipe

14/3 2022