Nye muligheder til print på poser til hygiejneartikler

Nye muligheder til print på poser til hygiejneartikler

Mondi har præsenteret en avanceret flexo-printlinje på sin fabrik i Gronau i Tyskland. Den nye maskine vil servicere hygiejneindustriens voksende efterspørgsel på avancerede printmuligheder til plastfilm og laminater og tilbyder større fleksibilitet i materialevalg og design af emballager til feminine plejeprodukter

Af Lisbeth Petersen

Mondis investering i en 10-farve flexo-presse betyder, at virksomheden nu er i stand til at levere flexotryktjenester sideløbende med virksomhedens eksisterende dybtryk.

Takket været den nyeste sleeveteknologi giver flexoprint resultater af høj kvalitet i klare farver og med et hurtigt output. Derudover er Mondis presse i stand til at anvende effektblæk og matte tilsætningsstoffer, som kan bruges til iøjnefaldende design.

Den nye printlinje har ifølge producenten en ekstra fordel med en inline silikonebelægning, som overflødiggør behovet for frigivelsespapir og samtidigt imødekommer et forbrugerønske om mere støjsvage og dermed diskrete indpakninger.

Ydermere giver trykpressen kunderne mulighed for bl.a. forskellige print på for- og bagside af emballagen.

Lavt blækforbrug og minimalt spild
Jürgen Schneider, som er administrerende direktør, Personal Care Components hos Mondi, siger:

-Den nye flexo printlinje gør os i stand til bedre at betjene vores kunder i hygiejneindustrien gennem en meget smartere printproces.

-Inline inspektionssystemer for farve- og silikonekvalitet garanterer for produktets pålidelighed, mens et lavt blækforbrug, minimalt spild og kortere opsætningstider gør denne type print effektiv og derfor også særdeles velegnet til kunder med varierende partistørrelser. Desuden kan vores installation håndtere forskellige filmmaterialer, herunder biologisk nedbrydeligt eller genbrugsmateriale, som understøtter vores kunders bæredygtighedsmål.

I arbejdet med installationen af den nye linje har Mondis team i Gronau rådført sig tæt med kolleger fra fabrikken i Jackson, USA, som siden 2014 har levere flexo-printløsninger til komponenter inden for personlig pleje.

23/3 2022