Magasinbranchen yderligere presset af strejke i Finland

Magasinbranchen yderligere presset af strejke i Finland

Ud over den corona-forårsagede papirmangel forstærker en aktuel strejke hos en finsk papirproducent nu problemet. Det skriver fagbladet Journalisten, og brancheforeningen Grakoms bestyrelsesformand frygter langsigtede konsekvenser

Det er medarbejderne på Finlands største papirproducent til print, UPM, som foreløbigt har varslet arbejdsnedlæggelse til den 5. februar.
Virksomheden leverer ifølge fagbladet Journalisten omkring halvdelen af det papir, der bruges i Norden til eksempelvis magasintryk.
Og mangelsitutationen kan mærkes hos bl.a. andre Aller-tryk, som i forvejen kører på andre papirkvaliteter end sædvanligt.

-Forestil dig, at der er x antal papir på markedet i Europa til hele 2022, og at den mængde så reduceres, hvis den største spiller stort set ikke producerer i en måned på grund af strejke. Det kan belaste markedet flere måneder ud i fremtiden, siger Jesper Jungersen, som er adm. direktør for Aller Tryk og formand for bestyrelsen i brancheforeningen, GRAKOM.

Avisbranchen forventes ikke at blive ramt på samme måde, da Pressens Fællesindkøb køber størstedelen af papirmængden til trykte aviser fra en norsk leverandør, fortæller Journalisten.

-lipe

 

17/1 2022