HP introducerer fremtiden for masseproduktion med ny 3D-løsning

HP introducerer fremtiden for masseproduktion med ny 3D-løsning

Metal Jet Solution gør det muligt at masseproducere 3D-printede metalkomponenter af høj kvalitet til gavn på tværs af industrier. Den multinationale elektronikkoncern, Schneider Electric, er blandt de virksomheder, der allerede har udviklet banebrydende teknologi med den nye løsning

På årets International Manufacturing Technology Show (IMTS), annoncerede HP, at deres Metal Jet S100-løsning nu er kommercielt tilgængelig. Med integreret workflow samt abonnements- og servicetilbud får kunder nu gavn af et hidtil uset niveau af tekniske og forretningsmæssige fordele.

Fremstillingsindustrien har udviklet sig drastisk i løbet af det seneste årti og forventes i øjeblikket at have en værdi på omkring 88 milliarder kroner. På trods af det høje beløb, befinder vi os i de tidlige stadier af en fjerde industriel revolution, hvor 3D-print for alvor leder udviklingen.

-Siden vi annoncerede den banebrydende Metal Jet-teknologi i 2018, har vi arbejdet på at udvikle branchens mest avancerede kommercielle løsning til masseproduktion af 3D-metalkomponenter, som er en vigtig drivkraft bag bæredygtig og digital transformation, siger Ramon Pastor, Global Head og General Manager for 3D Metals hos HP.

Høj kvalitet, lave omkostninger og skånsomt for miljøet
Med tilgængeligheden af HP Metal Jet S100, er HP i stand til at hjælpe kunder på tværs af medicinal-, fødevare- og bilindustrien med at skalere 3D-printede metalkomponenter af høj kvalitet samtidig med at omkostninger reduceres og miljøet skånes.

Den multinationale elektronikkoncern, Schneider Electric, er blandt de virksomheder, der allerede drager fordel af HP Metal Jet-teknologi. I et samarbejde med bil- og rumfartskomponentvirksomheden, GKN, udviklede de vha. HP’s 3D-printteknologi et filter til Schneider Electrics NSX-afbryder, hvilket ikke havde været muligt med konventionel industriel fremstillingskapacitet grundet formen og materialets kompleksitet.

-Vi er begejstrede for vores nye forretningsmuligheder gennem samarbejdet med HP. Ved at udnytte HP Metal Jet-teknologi har vores team bevist fordelene ved digital fremstilling og 3D-print. Vi ser frem til at afdække mange flere applikationer, som opfylder de skiftende krav fra vores kunder, og som samtidig adresserer udfordringerne omkring bæredygtighed og Electricity 4.0, siger Michael Lotfy, SVP for Power Products & Systems i Nordamerika, hos Schneider Electric.

De største fordele ved HP Metal Jet-teknologi er ifølge HP:

  • Innovativt design: Nye geometrier, massefyldekontrol og design til letvægts metalkomponenter, der flytter grænserne for, hvad der er muligt med 3D-print.

  • Reducerede produktionsomkostninger: Produktionsprocesser forkortes, mens omkostninger tidligere brugt på manuelt arbejde reduceres, hvilket fremmer effektiviteten på tværs af forsyningskæden.
  • Øget produktivitet: Additiv fremstillingsproces øger produktiviteten markant med mulighed for behandling lag for lag. Brugen af metalpulver er samtidig mere omkostningseffektiv end laserbaseret 3D-printpulver.

  • Højere opløsning til at fremme kvaliteten af komponenter: HP-printhoveder udnytter årtiers udvikling inden for industriel termisk Inkjet-teknologi, og leverer høj opløsning og systemrobusthed, hvilket gør 3D-metalkomponenterne til en levedygtig mulighed inden for kommerciel fremstilling.

-lipe

20/9 2022