hl-repro kigger fremadNæste generation i hl-repro Simon B. Hansson står her til venstre sammen med Carsten Tychosen ved den nye udvasker.

hl-repro kigger fremad

Intet slår den store ekspertise og dybe forståelse for løsningen af grafiske opgaver og problemstillinger. Faktisk er det hele grundlaget for, at man kan arbejde endnu mere målrettet med ny teknologi og automatiske processer for at effektivisere og skabe resultater af topkvalitet. Her har hl-repro fat i den lange ende

Af Hans Windeløv 

Den digitale trykteknologi kan levere hurtigt, i mindre oplag og har åbnet op for mange nye opgaver. Samtidigt har traditionelt flexotryk et godt tag i industrimarkedet for både etiketter og fleksibel emballage i større oplag. For begge områder finder en rivende udvikling og effektivisering sted.

- Automatisering har også gjort sit indtog i flexotryk. Man er faktisk rigtigt opmærksomme på de muligheder, der er for at optimere mange af processerne. Både farvestyring, indkøring af materialer, omstilling fra en opgave til en anden, og flere andre ting går langt hurtigere, end man tidligere har set.

- Trykkerierne opgraderer løbende deres udstyr og anskaffer det nyeste værktøj til at styre processerne. Det har gjort det muligt at øge hastigheden og kapaciteten på produktionslinjerne, samtidig med at man reducerer spildet, siger salgs- og marketingchef hos hl-repro, Carsten Tychosen.

Databehandling er et must

Hos virksomheden, der ligger i Hedensted i Østjylland, har man også gearet op og har opdateret alle processer, der handler om at lave helstøbte grafiske løsninger. Uanset om kunderne blandt trykkerier efterspørger reproløsninger til emballage, plakater, etiketter eller andre tryksager, er billedbehandlingen altid i top. De grafiske medarbejdere skræddersyr reproen, uanset hvilken trykmetode der er tale om.

Medarbejdere med dyb forståelse for det grafiske arbejde sørger for, at kvaliteten er i top hos hl-repro. Samtidig gør de høje faglige kompetencer det nemt at implementere nye teknologiske løsninger.

Carsten Tychosen kommer ind på, at databehandling i den forbindelse bliver en stadigt vigtigere spidskompetence blandt virksomhedens ydelser.

- Det kan godt være, at kunderne skal have reproen hurtigt, men slutkunderne blandt brandownerne ønsker altså stadig væk et produkt i høj klasse. Vi sørger for begge dele takket være vore superdygtige medarbejdere, nyeste softwaresystemer og en maskinpark med teknologisk udstyr, som vi løbende udskifter, supplerer og opgraderer, siger Carsten Tychosen.

Laver opgaven rigtigt første gang

Han kommer ind på  vigtigheden af farvestyring og profilering, når man behandler de forskellige job.

- Vi har siden starten af 70’erne været blandt de førende på dette felt. Og det er vi stadig. Det er ofte billedbehandlingen, som gør forskellen, forklarer Carsten Tychosen.

Uanset om det er billedfiler til flexotryk eller til digitaltryk, sørger databehandlingen for, at der eksempelvis er det rigtige overlap mellem fotos og den rigtige separation og segmentering af farverne. Det kræver de helt rigtige kompetencer og en dyb forståelse for det grafiske arbejde.

- De kompetencer er vi i besiddelse af. Derfor laver vi tingene ”rigtigt første gang”.

To ensartede linjer

hl-repro har fokus på kvalitet, og den høje faglige ekspertise danner netop grundlag for, at man kan optimere processerne.

hl-repro har altid investeret i ny teknologi og har senest øget kapaciteten, så man har to næsten identiske produktionslinjer med state-of-the-art udstyr.

Eskos digitale maskine, Crystal 5080 til fremstilling af plader til flexo er erhvervet for nylig.

Nyeste skud på stammen i produktionen er Eskos digitale maskine, Crystal 5080, til fremstilling af plader til flexo. Derudover har man anskaffet en ny udvasker og en nitrogenbelyser mere. To skæreborde fra Kongsberg fuldender de to produktionslinjer.

- Vi har øget kapaciteten kraftigt og har samtidig automatisereret og forenklet nogle af processerne. Skal en maskine justeres eller repareres, kører vi videre på den anden linje, og samtidig kan vi holde dampen oppe selv under stor spidsbelastning uden at slække på kvaliteten. Det er faktisk kun et strømsvigt som afholder os fra at få opgaverne fra hånden.

Udlandet kender hl-repro

Med de teknologiske landvindinger, som virksomheden har stået for siden starten i 70’erne, har man været ’first mover’ på en lang række områder. Blandt andet med henblik på digital scanningsteknik, udvikling af klicheer af fotopolymer og af keramiske aniloxvalser samt lasergravering af tryksleeves.

Den nye nitrogenbelyser bidrager til at man har to næsten ens produktionslinjer.

hl-repro stod også for verdens første kommercielle installation af Duponts Fast in the Roundsystem til produktion af polymersleeves uden kemikalier. Det er ikke gået hen over hovedet på det udenlandske marked.

- Det skandinaviske marked er en pæn del af vores portefølje i dag. Vi satser på at øge vores synlighed, blandt andet ved at øge det salgsmæssige arbejde. Rent produktionsmæssigt er vi gearet til de spændende udfordringer, som fremtiden bringer, siger Carsten Tychosen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19/12 2018