Heidelberg er oppe på 1000 solgte enheder af den nye Speedmaster CX 104 siden i sommer

Heidelberg er oppe på 1000 solgte enheder af den nye Speedmaster CX 104 siden i sommer

Stor efterspørgsel på trykmaskiner til industrielt tryk og emballageproduktion blandt små, mellemstore og store trykkerier har ført til et rekordstort antal solgte maskiner hos Heidelberg

Af Hans Windeløv

Heidelberger Druckmaschinen AG’s kerneforretning oplever et voksende globalt opsving, der får kunderne til at investere i de nyeste teknologier og løsninger.

Det svenske emballagetrykkeri Gafs Kartong, som har base i Värnamo, får leveret en Speedmaster CX 104 fra Heidelberg. Det er trykværk nummer 1000 af den nye model, som Heidelberg sælger siden lanceringen af den i sommer.

Gafs blev grundlagt som emballageproducent i 1947 og har nu 22 medarbejdere og omsætter for over fire millioner euro. Heidelberg forventer, at den nye Speedmaster CX 104-6+L med nyudviklet lakværk og Push-to-Stop-konfiguration bliver leveret sammen med en Suprasetter 106-pladesætter og ankommer inden jul.

- Vores nye universaltrykmaskine, Speedmaster CX 104, har vist sig at være et stort hit på markedet, siger Stefan Hasenzahl, Head of Product Management hos Heidelberg.

- Selv før den globale markedslancering denne sommer havde vi ordrer på over 500 enheder - et tal, vi har fordoblet i løbet af blot tre måneder, tilføjer han.

Pålidelig produktion
Gafs, der producerer æsker primært til svenske kunder i en række forskellige brancher, supplerer investeringen med en Subscription Smart-kontrakt, der omfatter levering af alle forbrugsvarer og software over en periode på flere år.

Gafs vil derfor også bruge Prinect Production Manager, som indeholder alle nøglefunktioner, der er nødvendige til emballagetryk.

Et eksempel er en CAD-baseret løsning, der sikrer hurtig og nem udskydning, og som inkluderer alle tryk- og registermærker. Det er afgørende, at Prinect-arbejdsgangen leverer alle data, der er relevante for produktionen.

Det sikrer pålidelig produktion, og at opgaverne eksekveres effektivt og med en konsekvent høj kvalitet. Desuden giver feedback om produktionsdata Prinect et fuldt overblik over maskinens ydeevne til enhver tid.

Lanceringen af Speedmaster CX 104 afgjorde sagen
Den nye trykmaskine erstatter en Speedmaster CD 102 hos Gafs. Annelill Annvik, en af ejerne af Gafs Kartong, forklarer, at man forud for investeringen i den nye maskine granskede og sammenlignede både digitale og offset-muligheder.

- Lanceringen af Speedmaster CX 104 på markedet satte dog en stopper for vores søgning. Væsentlige forbedringer i omstillingstider og kvalitetskontrol, kombineret med integration i arbejdsgangen, har helt klart overbevist os om fordelene og fremskridtene for hele virksomheden.

Lasse Svärd, som er medejer af Gafs Kartong, kommer ind på, at den nye Speedmaster CX 104 fra Heidelberg opfylder trykkeriets krav helt perfekt.

- Det var virksomhedens banebrydende offsetteknologi og serviceportefølje, som sammen med et fremragende prisydelsesforhold gjorde udslaget. Vi forventer, at især Push-to-Stop-funktionen leverer et stort løft i produktiviteten, siger han.

Heidelberg styrker positionen
Med den nye Speedmaster CX 104 søger Heidelberg yderligere at bygge videre på sin stærke position i det ekspanderende emballagesegment.

Det sker ved at imødekomme den voksende efterspørgsel efter fleksibel trykproduktion med en række automationsløsninger og varianter i den kommercielle sektor.

Ved valg af udstyrsvarianter drager kunderne fordel af systemets skalérbarhed – som strækker sig hele vejen til Push to Stop-funktionalitet – og også fra skræddersyede konfigurationer med op til 15 tryk- og lakværker.

Speedmaster CX 104 har et nyt ergonomisk design, som gør betjeningen nem og tilbyder brugerne en helt ny betjeningsfilosofi (Heidelberg UX) med Prinect Press Center XL 3, plus en lang række software-assistent apps, der er inkluderet som standard.

Hjælp til små og mellemstore trykkerier
Heidelberg leverer maskiner, der passer til det globalt stigende industrialiseringsniveau hos små og mellemstore trykkerier. Et andet højdepunkt ved Speedmaster CX 104 er dens nye lakværk, der er baseret på den kendte XL-teknologi, som fokuserer på enkel betjening og hurtigere omstilling.

Der er flere nøgleelementer, som optimerer tilgængeligheden. Takket være en 30 % lavere vægt på Anilox-valsen er udskiftning af denne mere ergonomisk og langt hurtigere.

På den nye CX 104 udskiftes Anilox-valsen på under to minutter. Farveværket på Speedmaster CX 104 er gearet til optimal kvalitet og produktivitet ligesom resten af maskinen.

 

 

13/12 2021