Flexofarver klar til komposterbar emballagehubergroup præsenterer sin brede portefølje af fleksografiske trykfarver til biologisk nedbrydelig emballage på Proflex-messen i Stuttgart.

Flexofarver klar til komposterbar emballage

Bæredygtighed er et stort tema i den grafiske industri. hubergroup lancerer en udvidet portefølje af certificerede flexofarver til komposterbar emballage. Farverne blev for nylig præsenteret på Proflex-messen i Stuttgart

Der er fokus på bæredygtighed og miljøvenlige produkter i den grafiske industri. Og ikke mindst på hvordan emballage med tryk lever op til både forbrugeres, brandowners og vareproducenters krav om miljøvenlige produkter.

Producenten af trykfarver, hubergroup, mærker også stigende efterspørgsel på trykfarver som kan indgå i bæredygtige løsninger. Derfor har hubergroup også længe anbefalet flexofarver, der er blevet tildelt Vincotte certifikatet ’OK Compost Home’.

Seks af hubergroups flexofarveserier, der er egnet til forskellige applikationer, herunder emballagetryk, er for nylig blevet Vincotte-certificeret.

1 % af emballagen

Trykfarver er ikke fuldt biologisk nedbrydelige. De indeholder pigmenter, der skal sikre en vis holdbarhed og bliver dermed ikke nedbrudt under komposteringsprocessen.

Ikke desto mindre kan trykfarver overholde EU-standarden EN 13432 for biologisk nedbrydelig emballage, hvis de er formuleret på tilstrækkelig vis.

Standarden fastslår, at hele produktet anses for at være fuldt biologisk nedbrydeligt og komposterbart, hvis mindst 90 % af materialet nedbrydes til vand, kuldioxid og biomasse inden for højst seks måneder.

Seks af hubergroups ink-serier til flexotryk er blevet tildelt Vincotte certifikatet ’OK Compost Home’.

 

Den grundlæggende forudsætning for overholdelse af standarden er, at trykfarver ikke tegner sig for mere end 1 % af emballagen for hver farve, og ikke mere end 5 % for alle farver tilsammen.

Derudover må de ikke overskride de foreskrevne grænser for tungmetaller, hvilket i forbindelse med trykfarver til emballage primært indebærer en begrænsning af de kobberholdige pigmenter blå PB 15: 3 og grøn PG 7. ’OK Compost Home’ certificeringen garanterer, at disse forudsætninger er opfyldt.

Forbedrede effektbelægninger

Gecko Frontal ECO, Gecko Frontal UNI, Gecko Frontal UNI Premium, Gecko Frontal Storm, Gecko Bond TOP og Gecko Bond STAR hedder de seks farver som har opnået certifikatet.

De blev for nylig præsenteret på Proflex-messen for flexo- og emballagetryk, i Stuttgart i Sydtyskland, hvor hubergroup udstillede.

Ud over de nye farver viste man også andre produkter og løsninger, som åbner nye muligheder inden for emballagedesign til procesrelaterede og problemorienterede trykopgaver, fordi produkterne understøtter miljøvenlig tryk på emballage.

Udover den udvidede portefølje for bionedbrydelig emballage kunne de besøgende på messen også opleve, hvordan forbedrede effektbelægninger skaber slutprodukter, der appellerer til slutbrugeren både på det visuelle og rumlige niveau.

Højt pigmenterede halvtonefarver, der muliggør stadig mere realistiske illustrationer på emballagetryk og ofte gør spotfarver helt overflødige, og opaque hvid, som trykkeren opnår næsten samme opacitet  med som i gravureprint, var blandt de mange highlights.

-hawin

 

 

 

6/4 2018