Europas første EGP certifikat for offset tryk går til Pyroll Tako Carton Plant

Europas første EGP certifikat for offset tryk går til Pyroll Tako Carton Plant

I april 2018 fik Pyroll Tako Carton Plant Ltd Europas første EGP partnerskab for offset tryk. Certifikatet blev givet af Marvaco, der er en pioner inden for EGP teknologi, som anderkendelse af Pyrolls succesfulde implementering af Expanded Gamut Printing i offset tryk på kartonemballage

Pyroll Tako Carton Plant bruger EGP (Expanded Gamut Printing) i sin nyligt indkøbte offset trykmaskine. Med EGP-processen implementeret sammen med Marvaco, er kvaliteten og udseendet af emballagen forbedret. Teknologien har også stor betydning for reduktion af det miljømæssige aftryk, trykning sætter.

Fleksibiliteten af trykproduktionen er øget og setup er blevet hurtigere, siger Jussi Timo, unit manager på Tako Carton Plant. Han tilføjer, at EGP både har forbedret trykkvaliteten men også gjort det muligt at lave mere komplekse tryk, takket være det øgede udvalg af farver, såvel som puljetryk, får blot at nævne nogle få andre kvaliteter.

EGP er en repro-teknologi, hvor digitalt-assisteret farveblanding hjælper med at implementere tryk med mere forudsigelige, mere præcise og renere farver. I farveseparationen er den traditionelle CMYK farvegamut beriget med eksempelvis ekstra OGV (Orange, Grøn, Violet) procesfarve, hvilket fordobler antallet af farver sammenlignet med Pantone+ farveserier.

Flere og flere internationale brandowners flytter da også over til EGP i deres emballageprojekter. Interessen for EGP fortsætter med at stige - også i Finland.

Marvaco er en finsk pioner inden for EGP, og sammen med Tako Carton Plant, vil de promovere og udvikle teknologien både i Finland og internationalt. Mange producenter af trykmaskiner har udråbt Expanded Gamut Print teknologi som den mest betydningsfulde nutidige udvikling.

-hawin

 

Fakta om Pyroll

Pyroll er blandt de nordlige regioners ledende udbydere af papir, pap, karton og plastik. Pyroll Group er en finsk privat-ejet virksomhed. Reino Uusitalo, som er Industrial Counsellor, grundlagde Pyroll i 1973, og gruppen er vokset betydeligt lige siden. På nuværende tidspunkt opererer gruppen 13 steder i Findland, Polen og Holland. De har over 500 ansatte og deres omsætning er på omkring 100 millioner euro. Gruppen deltager i UN Global Compact programmet, hvor de aktivt søger at udvikle miljømæssig og socialt ansvarlig drift.

7/5 2018