Canon udvider serien af UVgel-printere med den nye Océ Colorado 1650

Canon udvider serien af UVgel-printere med den nye Océ Colorado 1650

Med lanceringen udvider Canon dermed porteføljen af rulle-til-rulle-storformatprintere med Canon UVgel-teknologi. Océ Colorado 1650 kommer med en ny, fleksibel ink-type og Océ FLXfinish, som opfylder behovet for at anvende flere forskellige medier og sætte skub i væksten

Den nye 64"-produktionsprinter bygger videre på den banebrydende produktivitet, output-kvalitet og mediealsidighed fra Océ
Colorado 1640 og leverer optimal ydeevne for printleverandører indenfor flere forskellige applikationer som selvklæbende vinyl, papir, tapet, canvas, soft signage og backlit materialer.

Océ Colorado 1650 benytter en ny version af Canon UVgel-ink med maksimal fleksibilitet, som øger 'strækkeevnen' af hver enkelte cured ink-dråbe. Printerens output kan bøjes og foldes til soft signage-applikationer uden at knække eller sprække.

Océ Colorado 1650 har desuden Océ FLXfinish - en ny metode inden for LED-curing, som gør, at der kan vælges mellem et mat
eller gloss udtryk for hvert enkelt print og opnå forskellige æstetiske finishes, uden at ink eller medier skal skiftes. En gloss-finish giver en god visuel effekt på bannere og plakater, mens et mat udtryk er attraktivt for højkvalitets-, indendørs medier som tapeter eller POS-materialer, der ses i kunstigt lys.

Océ FLXfinish-teknologien gør det også muligt at printe på porøse medier og soft signage-materialer som tekstiler og grafiske applikationer med silikonekant, ved at 'fæste' hver ink-dråbe, når den sprøjtes på mediet, for at undgå at den absorberes af underlaget.

Ny applikation til selvklæbende vinyl
Colorado-seriens maskiner har præcis positionering, som booster både produktivitet og alsidighed, da de muliggør næsten
perfekt registrering ved dobbeltsidet print og ved print, hvor den printbare overflade vender indad.

Hans Dalmeijer, Produktchef hos Canon Danmark, forklarer:
- Da vi lancerede Océ Colorado 1640 på FESPA i 2017, var vi overbeviste om, at vores Canon UVgel-teknologi skulle være en platform for fremtidige produkter - designet til at give kunder den optimale blanding af høj produktivitet, et stort farverum, en bred vifte af applikationsmuligheder og lave ejeromkostninger.

- Ud fra den positive feedback, vi har fået fra både vores kunder og partnere, har vi i de sidste to år kanaliseret vores R&D-arbejde ind på at udvikle en ny 64"-printer, der udnytter de meget populære produktionsfordele med UV-gelteknologien
fuldt ud. Samtidig har vi løftet mulighederne indenfor medier og applikationer som for eksempel selvklæbende vinyl - en
applikation, som vores kunder i stadig større grad fremstiller.

Tapeter, labels og kampagnemateriale
Hans Dalmeijer tilføjer:

-Det faktum, at vi nu også kan tilbyde muligheden for at vælge mat og gloss print ved et enkelt tryk på en knap, er en meget
interessant udvikling for grafiske virksomheder. Det sætter dem i stand til at finde nye forretningsmuligheder inden for indretning og indendørs POS med blot en enkel printer og uden at skulle udskifte medier eller ink-typer.

Océ Colorado 1650 er testet af flere nuværende Canon UVgel-kunder i Europa, som har tilbagerapporteret enestående resultater på en række applikationer, herunder tapeter, labels og kampagnemateriale.

Canon fremviser den nye løsning i denne uge på FESPA Global Print Expo 2019 i München (stand B5-E30), hvor de besøgende kan opleve fremstillingen af applikationer som tapet og selvklæbende vinyl.

Océ Colorado 1640 vil også blive fremvist og fremstille POS-materiale som plakater vha. den automatiserede inline-skæreløsning fra Canons finishing-partner Fotoba.

Océ Colorado 1640-løsningen er velegnet til printleverandører, der hovedsageligt fremstiller gulvgrafik, plakater og skilte samt applikationer til udsmykning af biler, hvor driftssikker ydeevne er et must. Kunder kan drage fordel af en kortere time-to-market, eftersom Canon UVgel-print tørrer øjeblikkeligt, og det større udvalg af medier gør, at der kan fremstilles højkvalitets- og iøjnefaldende indendørs applikationer ved hjælp af coatede offset-medier. Det originale ink byder på stærk
holdbarhed og kan nemt modstå ridser, slitage, vask og skrubning, men også kemikalier og solvents, uden at der behøves
ekstra laminering.

Hver enhed printer over 14.600 m2 om året
Océ Colorado 1640 er pt. installeret på flere end 800 steder verden over. 500 af dem findes i EMEA-regionen og har også været en stor succes i Danmark. Data fra vores installationer viser, at hver Colorado-enhed i gennemsnit printer mere end 14.600 m 2 om året, og 12 % af enhederne fremstiller over 25.000 m 2. Dette understreger de enestående produktionsniveauer, man kan opnå med disse printere, takket være kombinationen af enestående output-hastighed, automatiseret vedligeholdelse af dyser og nem mediefremføring.

-lipe

15/5 2019