Bæredygtighed kræver handling hver dagLindab går forrest i branchen med CO2-neutrale tryksager. Her ses HR- og marketingchef i Lindab, Heino Juhl med Trine Hansen fra From Grafisk, der har leveret tryksagerne.

Bæredygtighed kræver handling hver dag

FNs Verdensmål er tidens helt store emne i dansk erhvervsliv, og det skorter ikke på udmeldinger fra virksomheder, der vil arbejde strategisk med verdensmålene. Det kræver imidlertid både strategier og ændret adfærd i det daglige, hvis danske virksomheder skal i mål med ambitionerne. Det mener man hos Lindab, der nu går forrest i byggebranchen med CO2-neutrale tryksager

Fremtidens bæredygtige byggerier handler om mere end blot de produkter, som indgår i opførelsen af byggeriet. Det handler også om ændret adfærd i branchen. Det mener man hos Lindab, der har iværksat en række tiltag, som skal øge virksomhedens miljø- og samfundsmæssige ansvar. 

- I byggebranchen har vi længe haft fokus på bæredygtigt byggeri og dette fokus er kun blevet forstærket med lanceringen af FNs Verdensmål. Mange virksomheder ønsker at arbejde med verdensmålene, men den helt store udfordring er at bygge bro mellem de strategiske ambitioner og hverdagens mange beslutninger, siger Heino Juhl, HR- og marketingchef i Lindab og fortsætter:

- Som leverandør til byggebranchen kan vi gøre en forskel ved at udvikle produkter, der har lang levetid og kræver så få af jordens ressourcer som muligt at producere. Men vi kan også gøre en forskel gennem vores adfærd. Produktudvikling tager typisk lang tid og kræver mange ressourcer, men vores adfærd kan vi ændre i dag, og det er uanset størrelsen på virksomheden, siger Heino Juhl. 

Mange bække små

Ifølge Lindab er virksomhedskulturen og den fælles ansvarsfølelse over for samfund og miljø helt afgørende for at man kan identificere potentialerne for forbedring og handle på dem. 

- Vi er meget bevidste om vores ansvar i forhold til vores miljø- og klimaaftryk. Med udgangspunkt i målinger af vores CO2-udledning arbejder vi hele tiden på at forbedre både vores produkter og vores produktion. Men vi kigger også på, hvordan vi som virksomhed gennem ændringer i adfærd i dagligdagen kan reducere vores CO2-aftryk, siger Jens Ewers, kvalitets- og miljøchef i Lindab.

Forrest i branchen med CO2-neutrale tryksager

Eksempler på ændret adfærd og tiltag, der skal mindske Lindabs klimaaftryk tæller blandt andet indførelse af LED-lyskilder og udskiftning af engangsplastikkrus i kantinen med genanvendeligt glas. Senest har Lindab, som de første i byggeriet, valgt at virksomhedens kataloger og prislister skal trykkes CO2-neutralt.

- Vores materialer fremstilles i forvejen på FSC- og Svanemærket papir for at sikre størst mulige hensyn til miljøet, så det giver god mening for os at gå hele vejen med 100% CO2-neutral produktion. Tryksagerne klimakompenseres derefter gennem plantning af nye træer i Mozambique. Det er i naturlig forlængelse af vores Good Thinking-filosofi, siger Heino Juhl. 

-hawin

 

9/5 2019