Agfa introducerer SolidTune til højkvalitets emballageudskrivning

Agfa introducerer SolidTune til højkvalitets emballageudskrivning

SolidTune er en ny prepress softwareløsning til offset-emballagetryk. Løsningen udmærker sig ved at reducere blækforbruget og give hurtigere ekspeditionstid og dermed større produktionseffektivitet, forbedret billedkvalitet og mindre spild

SolidTune er udviklet med de specifikke udfordringer ved emballageproduktion i tankerne og bygger på succesen med de afgørende elementer i InkTune og PressTune, som er en del af det højt respekterede Agfa ECO3-program for bæredygtig innovation.

Den nye teknik anvender en unik algoritme til faste stoffer og tekst efter screening af tidligere pladebilleddannelse.  Denne proces reducerer mængden af blæk, der er nødvendig til udskrivning med i gennemsnit tre procent.

SolidTune er tilgængelig på licens i Apogee og Amfortis prepress workflows og kan bruges med enhver screeningsteknologi, inklusive Agfa SPIR@L.

Ny teknologi til emballage
Som det sidste trin i renderingsprocessen anvender SolidTune en unik blækbesparende algoritme til de solide 1-bit pixels, før det endelige output. I modsætning til andre løsninger er softwaren udviklet med unik kantbeskyttelse, hvilket betyder, at algoritmen sikrer, at kanterne af de faste stoffer bevares for at holde printet rent og sprødt. Dette er med til at skabe en bedre printbar 1-bit fil til offset emballagetryk, hvor staffagefarver ofte udskrives som faste stoffer.

-Emballeringsmarkedet vokser, og muligheden vokser for konvertere, hvilket betyder, at de konstant søger efter nye teknologier, der kan hjælpe dem med at levere endnu bedre printkvalitet med stærke farver, men på omkostningseffektive niveauer, siger Andy Grant, Agfa's Global Leder af software.

Vi øger nu vores unikke tilbud til det krævende emballagemarked ved at udnytte vores dybe ekspertise inden for offsettryk til at introducere innovative løsninger, såsom SolidTune, der vil have en betydelig indvirkning på bundlinjen for konverteren og den langsigtede bæredygtighed af processen, tilføjer han.

-lipe

5/5 2022