Storvask af fiskekasser i Hirtshals

Storvask af fiskekasser i Hirtshals

På bare et halvt år er al vask af fiskekasser i Nordjylland blevet samlet i Hirtshals Fiskeriforenings nye kassevaskeri på Hirtshals Havn. Det har givet fiskeriet i det nordlige Jylland en opgradering i forsyningen af rene fiskekasser

Det nye kassevaskeri blev sat i drift den 2. juli 2019 efter opførelse af en ny hal og installation af et nyt højeffektivt kassevaskeanlæg.

- Det er selvfølgelig med en vis stolthed, vi kan melde ud, at vi nu har samlet al vask af fiskekasser fra de nordjyske fiskerihavne i Hirtshals. Da vi besluttede at investere i et nyt kassevaskeri og flytte til en ny kassevaskehal på Auktionskajen, var det vores håb, at vi på sigt kunne samle al vask af fiskekasser her i Hirtshals. Vores målsætning er dog blevet opfyldt langt hurtigere end vi havde forventet, siger formand for Hirtshals Fiskeriforening, Niels Kristian Nielsen.

 De nordjyske fiskeriforeninger og 'Pack&Sea' samarbejder om at optimere og effektivisere logistikken for fiskekasserne og den daglige vask.

- Det betyder, at vi fra udgangen af december i det forgangne år har vasket alle fiskekasser fra Skagen, Strandby og Hirtshals i Hirtshals, siger Niels Kristian Nielsen.


Hirtshals Havn er på auktionsfisken den største af de tre nordjyske fiskerihavne, og derfor er det strategisk og transportmæssigt mest optimalt at vaske fiskekasserne i Hirtshals. Hirtshals Fiskeriforenings nye kassevaskeanlæg har en kapacitet på 800 kasser i timen og er placeret i en ny hal på 1.000 m², der er opført som en udvidelse af FiskeTerminal Hirtshals.

- Vi sætter alle kræfter ind på at yde den bedst mulige service over for alle, som vi skal forsyne med rene fiskekasser - og det er uafhængigt om det er i Skagen, Strandby eller Hirtshals. Alle skal have den samme service, og det skal samtidig være den bedst mulige service, forsikrer formanden for Hirtshals Fiskeriforening.

-lipe

 

13/1 2020