Schütz nye palletank garanterer højeste sikkerhed

Schütz nye palletank garanterer højeste sikkerhed

Schütz har udviklet SX-D-containeren med dobbelt vægge og et ydre brandsikkert skrog af stål for at beskytte indholdet selv under ekstreme forhold. Modellen er den første, sammensatte IBC, der opnår certifikatet FM-Approved for strengeste brandtest

Af Lisbeth Petersen

IBC står for 'Intermediate Bulk Container', som er en af de foretrukne pakkeløsninger i mange industrier.

For yderligere at optimere dens egnethed til krævende påfyldning af produkter og applikationer, har ingeniørerne hos emballageproducenten Schütz løbende udviklet nye løsninger som nu SX_D- pallecontaineren.

Den nye beholder ligner Schütz's veletablerede IBC-løsninger til brug i eks-zoner, men SX-D tilbyder en betydelig grad af ekstra sikkerhed takket være dens stålskrog, der er helt lukket, krympet og svejset til ståletsbundplade. Stålskroget danner en lækagesikker ekstra beholder, der fungerer som en integreret indeslutningsbakke i tilfælde af skader på inderbeholderen.

Hvis den indre beholder eksempelvis bliver udsat for brand og smelter, vil stålskroget effektivt forhindre produktlækage. Og den ekstra grad af beskyttelse og sikkerhed betyder, at hvis den indre flaske smelter i en ild, vil den SX_D også kan bruges til krævende fyldprodukter som brandbare væsker, som tidligere har været fyldt på mindre beholdere såsom ståltromler.

Palletankens sikkerhed er ifølge Schütz bekræftet af uafhængige institutioner: SX-D er blevet testet og certificeret af Underwriters Laboratories Inc. og er den eneste sammensatte IBC er til dato certificeret af det amerikanske forsikringsselskab FM Global Group.

Et FM Approved-certifikat fortæller, at produktet er blevet gennemtestet og afprøvet, og at det er bakket op af videnskabelig forskning. Forudsætningen for den 'FM-godkendte' forsegling er en streng brandtest og en omfattende produktionsrevision.

Integreret SCHÜTZ Dip-Tube udledningssystem
For at garantere dobbelt beskyttelse har SX-D ikke en standardventil til udtømning på forsiden af beholderen. I stedet er der etableret en pumpeforbindelse og en såkaldt Schütz Dip Tube, som er integreret i den første af de to spunds på toppen af beholderen. Den sørger for at udledningsrøret når ned til det laveste punkt på beholderen og sikrer resttømning. 

Den nye container er velegnet til følsomt farligt klasse 6.1 gods, såsom toluen diisocyanat (TDI). Ud over at opfylde den højeste brandbeskyttelsesstandard, kan den nye SX-D også bruges til generel risikominimering, for eksempel ved brug direkte i produktionslinjen.

14/11 2022