Perfekte pluk med ny software

Perfekte pluk med ny software

KUKA.PickControl synkroniserer robotter, der arbejder sammen

- Med KUKAs nye softwarepakke KUKA.PickControl er det muligt at synkronisere flere robotter for at håndtere de logistiske flows. Softwaren holder styr på produktflowet i realtid. Det betyder, at robotterne kan samarbejde og fordele arbejdsflowet, siger Joacim Lorentsson, salgschef hos KUKA Nordic.

En typisk anvendelse er et rullebånd, hvor produkter ankommer hurtigt og lidt hulter til bulter. Nu skal de plukkes i rækkefølge og puttes ned i emballage, eller arrangeres på en anden måde.

– Der er mange mulige anvendelsesområder inden for en række industribrancher. Et eksempel er virksomheder inden for levnedsmiddelindustrien, siger Joacim Lorentsson.

For eksempel kager, der kommer via transportbånd, og skal samles op og lægges i en æske med den rigtige side opad.

– Men det kan være hvad som helst, der skal plukkes og arrangeres. Skruer og møtrikker, som skal puttes i de rigtige æsker, eller forskellige plastdele, der skal sorteres i perfekt rækkefølge, siger Joacim Lorentsson.

Robotterne analyserer hvert produkt ved hjælp af et kamera, og kan lynhurtigt fastlægge, hvordan hver enhed skal vendes og drejes, så det bliver korrekt. Hvis den første robot ikke når en enhed, tager den næste den og placerer den rigtigt. Softwarepakken KUKA.PickControl gør det let at fastlægge, hvordan robotterne skal opføre sig.

– En anden fordel ved softwaren er, at man via computerskærmen på forhånd kan planlægge og simulere alt, som robotterne skal gøre. Og du kan programmere et utal af forskellige arbejdsopgaver og skifte hurtigt mellem dem, siger Joacim Lorentsson.

Programmet skaber desuden en statistik over robotternes arbejde, hvilket gør det muligt at analysere og optimere arbejdet.

KUKAs software kan også benyttes med flere systemer til at behandle billeder, og den kan også kobles sammen med 3D-systemer og forskellige specialløsninger.

– Med KUKA.PickControl har vi nu en meget smidig og effektiv løsning, som vi kan tilbyde vores kunder, siger Joacim Lorentsson.

-hawin

29/4 2019