Norsk firma automatiserer svejsning af tanke til fødevareproduktion

Norsk firma automatiserer svejsning af tanke til fødevareproduktion

En dansk svejserobot er favoritten, når der skal svejses kæmpe tanke til den norske fødevareindustri. Trondheim-firmaet Skala fabrikk, der er specialist i rustfrit stål, har nu valgt WeldingDroid til at automatisere svejsning af tanke. Teknologiens brugervenlighed, fleksibilitet og arbejdsmiljøgevinster gjorde udslaget

Nu begynder den norske industri for alvor at automatisere svejseopgaver i stedet for at sende opgaverne til manuel svejsning i udlandet. Baggrunden er, at det sparer både tid og penge og styrker konkurrenceevnen hos norske virksomheder:

- Totalt set er det dyrere og langsommere at udlicitere svejseopgaver til lande med lavere løn, fordi der som regel skal udbedres fejl og mangler, når de svejsede emner kommer tilbage til Norge. Med WeldingDroids maskiner kan virksomheder, som svejser især tyndvæggede, rustfrie og syrefaste rør eller tanke spare meget tid. Og det er det, som koster penge i Norge, det er arbejdstiden, konstaterer Tore Endsjø, CEO i Lascentrum Norge AS.

Som lokal forhandler har Lascentrum Norge AS solgt WeldingDroids teknologi til Skala fabrikk, der i 122 år har produceret tanke, udstyr og teknologi til landbrug, mejerier, fiskeproduktion, fødevareindustri og den maritime sektor.

Netop nu bygger WeldingDroid Skala fabrikks nye svejserobot. Den 10 meter lange udgave af selskabets skalerbare robotløsning er den største maskine, som den syddanske vækstvirksomhed nogensinde har produceret.

Den kan automatisere svejsning af tanke med en diameter på op til 3000 millimeter.

Enklere og mere rentabel produktion
Millionordren til WeldingDroid indeholder udover selve svejserobotterne også en moderne løsning til gastilførsel, der gør det muligt for én svejser at arbejde for to.

Med PurgeMaster kan én svejser både svejse og holde baggas, når han svejser store tanke og beholdere.

PurgeMaster doserer gassen så nøjagtigt, at det reducerer baggasforbruget ved rørsvejsning med op til 90%.

Skala fabrikk i Norge har i 122 år produceret tanke, udstyr og teknologi til landbrug, mejerier, fiskeproduktion, fødevareindustri og den maritime sektor.

- Vi har hidtil svejset som en orbital plasmaproces på indersiden af vores tanke, men det er komplekst udstyr med mange bevægelige dele. Det, vi godt kan lide ved WeldingdDroids løsning, er, at den er nem at betjene og vedligeholde. Derudover er udstyret nemt at justere til forskellige tankstørrelser.

- Især baggas-udstyret er så revolutionerende for os, fordi det i høj grad vil forenkle vores tankproduktion. Det er så vigtigt, at vi effektiviserer produktionen i Norge for gøre os mere konkurrencedygtige. Vores beregninger viser, at vi med WeldingDroid kan reducere vores omkostninger, samtidig med at vi kan øge både kvalitet og omsætning samt reducere statisk arbejde betragteligt, påpeger Julian Sagøy, svejsekoordinator hos Skala fabrikk.

Robotter tiltrækker unge
Han ser også robotteknologien som et vigtigt middel til at tiltrække unge mennesker til en karriere inden for svejsning og industri.

- Automatisering og robotteknologier vil gøre det mere attraktivt for unge at vælge industrifagene. Det handler om at vise vores kommende kolleger, at svejsning ikke længere er ensformigt og manuelt job i et gammelt, mørkt, koldt og støvet værksted, fastslår Julian Sagøy.

Kontakten mellem WeldingDroid og den norske industri blev oprindeligt skabt via et opslag på LinkedIn, hvor WeldingDroids opfinder og stifter Kevin Christensen beskrev sin teknologi.

Netop nu bygger WeldingDroid Skala fabrikks nye svejserobot. Den 10 meter lange udgave af selskabets skalerbare robotløsning er den største maskine, som den syddanske vækstvirksomhed nogensinde har produceret.

Opslaget inspirerede Lascentrum Norge, som blev forhandler og inviterede Kevin Christensen med som oplægsholder på messen Smart Industri og svejsekonference Norsk Sveiseteknisk Forbund.

Her opdagede Skala fabrikks svejsekoordinator Julian Sagøy mulighederne i produktet WeldingDroid X1 med fugefølger kamera.

Med kamera vil maskinen konstant justere svejsebrænderen, så den optimale svejseposition opnåes. Og derved kan rør og tanke svejses uden opsyn og helt automatisk.

- Det har været utroligt inspirerende at møde den norske svejsebranche og fremstillingsindustri. Med stigende lønninger, råvarepriser og fragtpriser samt udbredt mangel på faglærte svejsere har mange fremstillingsvirksomheder alle steder i verden et påtrængende behov for at øge deres effektivitet og rentabilitet.

- Her gør det en stor forskel, at arbejdspladsens faglærte svejsere kan automatisere lavprofil-operationerne og fokusere deres tid på at udføre mere rentable arbejdsopgaver, siger CTO og stifter af WeldingDroid, Kevin Christensen.

-hawin

 

FAKTA om WeldingDroid

  • Totalt har WeldingDroids kunder nu udført 3802 svejsninger med robotteknologien.
  • 2617 meter svejsning er automatiseret, og det har taget 337 timer og 35 minutter at udføre.
  • For hver 5 meter svejset, planter WeldingDroid 1 træ. 524 træer er blevet plantet.

WeldingDroids produkter sælges i hele verden.

Læs mere om transportemballage

9/8 2022
Peak Systems er parat til vækst

Peak Systems er parat til vækst

Støvring-virksomheden bag det digitale lagerstyringssystem, PeakWMS får nu en ukendt kapitaltilførsel fra eCom-serieinvestor, Martin Gjødvad. Investeringen skal bruges til vinde større markedsandele både i ind-og udland

Interpack står for døren

Interpack står for døren

Når interpack 2023 slår dørene op i Düsseldorf fra den 4.-10. maj 2023, er omkring 2700 virksomheder fra hele verden klar til at præsentere banebrydende teknologier og emballagetrends fra hele værdikæden, som både kan skabe vækst og bidrage til at løse nogle af industriens udfordringer

Bring har øget sin pakkevolumen

Bring har øget sin pakkevolumen

Leveringsfirmaet Bring fortsætter med at vokse i Danmark. Nye tal viser, at den nordiske logistikkoncern har fordoblet antallet af pakker (96 %) siden 2019 - i Danmark er stigningen på 56 procent.

Læserundersøgelse på PackMarkedet

Læserundersøgelse på PackMarkedet

Vi vil gerne gøre både PackMarkedet og packm.dk bedre. Til det formål har vi brug for læsernes input. Klik ind på linket herunder og læs nærmere om undersøgelsen. Det tager ca. tre minutter at komme igennem den

HP introducerer HP PageWide C550 Press til bølgepapemballage

HP introducerer HP PageWide C550 Press til bølgepapemballage

Den nye digitale højhastighedspresse leverer 90 lineære meter pr. minut og er skabt for at hjælpe emballageindustrien med at optimere omkostningerne ved fremstilling af flexo- og lithografiske materialer. Pressen har samtidig potentiale til at øge virksomheders operationelle effektivitet

PackMarkedet læserundersøgelse

PackMarkedet læserundersøgelse

Vi vil gerne gøre både PackMarkedet og packm.dk bedre. Til det formål har vi brug for læsernes input. Klik ind på linket herunder og læs nærmere om undersøgelsen. Det tager ca. tre minutter at komme igennem den

Emballagemesse er pakket og klar

Emballagemesse er pakket og klar

Efter seks år og en aflysning under pandemien er verdens største messe for emballageindustrien og relaterede procesindustrier atter i omdrejninger. Fra 4. til 10. maj 2023 bliver Düsseldorf igen mødestedet og teknologiværkstedet for fremtidens emballageløsninger

Hackerangreb slår rekord

Hackerangreb slår rekord

Antallet af anmeldte hackerangreb mod danske virksomheder steg i 2022 med 64 pct. sammenlignet med 2021, og har nået nyt rekordniveau. Og det bliver nok værre i fremtiden, for der mangler akut flere IT-specialister, der kan værne virksomhederne mod angreb. Tilgangen af nye IT-studerende er imidlertid faldet for andet år i træk, viser en nye analyse fra SMVdanmark

Delt førsteplads i Better With Less

Delt førsteplads i Better With Less

Kid's Headphones Packaging, af designeren Kitty Ching, og Cardboard Protecting Filler, af Marcin Michalski, Monika Klimpel og Adrian Olejnik blev begge kåret som vindere, da juryen i Metsä Boards årlige designkonkurrence for emballage blev afgjort