Jysk opfører logistisk knudepunkt i Holland

Jysk opfører logistisk knudepunkt i Holland

I foråret 2022 begynder Jysk opførelsen af et nyt distributionscenter i Lelystad, Holland, der kan se frem til mere end 350 nye arbejdspladser, når distributionscentret er færdigt

Selv om der stadig er fuldt gang i byggeriet af Jysk niende store europæiske distributionscenter i Escer i Ungarn, har Jysk længe kigget efter den perfekte placering til distributionscenter nummer 10.

Den opgave er nu afsluttet, og den 4. juni underskrev Jysk kontrakten på en 25 hektar stor grund i Lelystad i Holland. Her vil Jysk investere cirka 1,5 milliarder kroner i et nyt distributionscenter, som skal tages i brug i 2024.

- Vi er meget tilfredse med placeringen i Lelystad. Det er meget tæt på havnen i Flevokust, som er et logistisk knudepunkt i Holland, hvilket gør det nemt at transportere vores produkter til og fra distributionscentret, forklarer Executive Vice President Logistics i Jysk, Allan K. Kjærgaard.

Det nye distributionscenter i Lelystad skal levere produkter til Jysk-butikker og kunder i Holland, Belgien, Storbritannien og Irland, og ud over at tilbyde hurtigere og bedre leveringsservice er det også godt for miljøet, da det reducerer antallet af kørte lastbil kilometer med cirka seks millioner kilometer per år.

Mange medarbejdere

Med det nye distributionscenter følger mere end 350 nye arbejdspladser, når det er fuldt operationelt, hvilket er en stor fordel for lokalområdet.

- Vi er meget sikre på, at vi kan rekruttere kvalificerede medarbejdere i lokalområdet og ser frem til at udvikle projektet sammen med de lokale myndigheder på en måde, der gavner både Jysk og Lelystad, siger Allan K. Kjærgaard.

Rådmand Adam Elzakalai fra den lokale kommune ser også frem til opførelsen af et Jysk distributionscenter.

- Vi byder Jysk varmt velkommen. Jysk er et stort aktiv for Lelystad. Flevokust Havn er et havnerelateret logistisk knudepunkt i centrum af Holland og et perfekt sted for en pioner-virksomhed som Jysk, siger Adam Elzakalai.

Jysk forventer at påbegynde opførelsen af det nye distributionscenter i foråret 2022, planen er, at det skal tages i brug i sommeren 2024.

-hawin

21/6 2021