Jøma Lift Teknik tager krydderurtedykning op i højdenGenielifte fra Jøma Lift Teknik er en helt essentiel del af den daglige drift i Nordic Harvests nye væksthuse, hvor urter dyrkes i op til 14-etagers højde. Foto: PR.

Jøma Lift Teknik tager krydderurtedykning op i højden

Når Nordic Harvest dyrker krydderurter i Copenhagen Market, så er det med hjælp fra fem sakselifte fra Jøma Lift Teknik, som sikkert fragter både ansatte og urter op og ned i det 14-etagers høje vækstanlæg.

På Copenhagen Market i Tåstrup tilbyder grønt- og krydderurteproducenten Nordic Harvest sine urter til de handlende på Europas største engrosmarked. Og varerne er helt friske; høstet i Nordic Harvests nye vækstanlæg kun et par hundrede meter væk. Her vokser planterne i et sindrigt system af vækstkasser, der går helt op under taget i imponerende 14 etagers højde.

For at kunne følge planternes vækst og kundernes stigende behov for friske varer, har Nordic Harvest ansatte brug for at kunne komme hurtigt, sikkert og effektiv frem og tilbage – og ikke mindst op og ned – i de tre væksthaller som, når det hele står færdigt, kommer til at fylde hele 4.950 kvadratmeter. 

Fleksible og sikre sakselifte med fra starten

Byggeriet af vækstanlægget begyndte i foråret 2020 og står efter planen helt færdigt til efteråret 2021. Fem Genie GS2632 sakselifte fra Jøma Lift Teknik har været en essentiel del af byggeprocessen.

– Selve opbygningen af anlægget krævede naturligvis maskineri, som kunne komme op i en vis højde. I dette tilfælde havde vi brug for lifte, som kunne få vores ansatte op til minimum 8,80 meter. Vores samarbejdspartnere i Taiwan anbefalede Genieliftene til opgaven, og da liftene opfyldte alle vores krav til sikkerhed, brugervenlighed og arbejdshøjde, var der ingen tvivl om valget, fortæller Flemming Dyring, Chief Commercial Officer i Nordic Harvest.

a9f1caf1-be75-4e79-926d-59b6b440843e.jpg (3024×4032)

Nordic Harvest har desuden tilføjet fire nye Genie GS2646 sakselifte til vognparken, som benyttes i det daglige arbejde, hvor liftene kører på en skinne langs en barriere, og fragter de ansatte frem til urterne.

– Liftene skal have en høj grad af stabilitet, sikkerhed og brugervenlighed, da det er helt essentielt, at vi kan regne med vores lifte, når vi høster vores planter. Vi er derfor meget tilfredse med vores Genielifte, sigerFlemming Dyring.   

Skabt til højde og trange områder

GS2632 sakseliften fra Genie er skabt til opgaver, hvor pladsen er trang, men stadig højt til arbejdsstedet. Liften er eldrevet, nem at manøvrere og kan dreje meget skarpt på selv trange områder, hvilket gør den velegnet til indendørs såvel som udendørs brug på stabilt og jævnt underlag.

– Med en lift fra Genie får man en robust og ikke mindst alsidig sakselift, som er velegnet til en lang række opgaver, hvor brugervenligheden og ydelsen skal være i top. Det er ikke uden grund, at Genieliftene er blandt vores mest populære maskiner, siger Jørgen Martinsen, direktør i Jøma Lift Teknik.

Med en arbejdshøjde på 9,92 meter kan GS2632 klare de fleste arbejdsopgaver, og har man ikke brug for samme arbejdshøjde, eller skal endnu højere til vejrs, tilbyder Genie GS2032 og GS3232 henholdsvis 7,9 meter og 11,75 meter maksimal arbejdshøjde.  

-hawin

21/6 2021