Digitale postkasser sikrer pakkerne

Digitale postkasser sikrer pakkerne

Engang var postkasser blot til breve og aviser, men den voldsomme stigning i nethandlen gør, at pakkepostanlæg til virksomheder og pakkeanlæg til Click & Collect er fremtiden. Sådan ser man i hvert fald på sagen hos firmaet Renz, der udvikler, producerer og markedsfører MEFA postkasser samt pakkepostkasser og Renz postkasseanlæg og pakkepostanlæg til eksempelvis Click&Collect

Antallet af pakkeforsendelser er steget markant de seneste år og e-handelsvirksomhederne forventer en fordobling i antallet af forsendelser inden for de næste to til tre år.

Hvis man kigger på markedet som det så ud for 10 år siden, handlede en af diskussionerne om postkasserne var på vej ud.

Men netop de seneste års store interesse for nethandel og især Covid19 har skabt en helt ny dagsorden.

Det fortæller Kenneth Steinmetz, administrerende direktør i Renz A/S.

- Vi kan se et stort behov hos køberen. Man vil jo gerne have varen leveret i sin pakkeboks derhjemme, så man slipper for at stå i kø en kiosk eller pakkebutik, siger Kenneth Steinmetz.

Digitale postkasser
Her mener han at de digitale pakkepostanlæg fra Renz gør en forskel. De avancerede digitale systemer, kan nemlig sikre værdifulde forsendelser, sørger for at modtageren får besked, når der er post og endda bruges til at sende og returnere – og meget mere.

- Det skal være nemt og bekvemt. Det vi exceller i, er digitalisering af postkasserne. Forsendelserne nu om dage bliver tracket og vores postkasser er kompatibelt med alle kendte systemer. Det betyder, at forsendelsen er fuldstændig digital. Modtageren får besked om pakkens lokation på mail eller mobil, og så er det bare at hente den, siger direktøren.

… og sikkerhed
Det betyder også, at der opstår et øget behov for, at man sikkert kan modtage sine pakker uden de bliver beskadiget eller stjålet på dørtrinnet. Bliver pakkerne leveret til et sikkert pakkepostanlæg, så fjerner man de risici.

- Vi har udviklet software og systemer, der er sikre og lukkede. Du får din vare udleveret og du skal ikke bekymre dig for om den bliver snuppet foran hoveddørene, mens du er på arbejde, siger han.

En postkasse er ikke længere bare en kasse til post. Mulighederne er mange, for digitaliseringen åbner nye døre.

-hawin

13/1 2022