Danmarks største vaskehal til genanvendelige plastikkasser

Danmarks største vaskehal til genanvendelige plastikkasser

REMA 1000 og virksomheden Euro Pool System er nu klar til næste skridt i et tæt samarbejde. Snart tages første spadestik til et fuldt automatiseret vaskeanlæg, som skal rengøre og genanvende de over 16 millioner plastikkasser til frugt og grønt, der årligt sendes ud til kædens butikker

De grønne plastikkasser bruges til alt fra gulerødder og salat til æbler blommer mv. Faktisk fragtes over 40.000 kasser hver dag året rundt ud til butikkerne fra REMA 1000s lagre i Horsens og Vejle

REMA 1000 har i flere år samarbejdet med den europæiske virksomhed Euro Pool System, som har specialiseret sig i genanvendelige plastikkasser til dagligvarehandlen. Euro Pool System har kunder i 30 lande, og virksomhedens 71 servicecentre sikrer levering af friske varer til dagligvarehandlen i Europa.

De grønne plastikkasser, som bruges i REMA 1000 allerede i dag, bliver efter brug slået sammen, så de ikke fylder meget, og sendt til rengøring hos Euro Pool Systems vaskeanlæg rundt om i Europa, hvor de efterfølgende bliver fyldt med friske varer igen. Når de ikke kan bruges mere, bliver plastikkasserne genanvendt til produktion af nye kasser.

Ca. 15 års levetid på kasser
I modsætning til at bruge kasser, der kun kan bruges en enkelt gang, oplyser Euro Pool System, at klimaregnskabet er bedre med deres løsning. Og nu har REMA 1000 og Euro Pool System efter en testperiode valgt at bringe teknologien permanent til Danmark.

- Det giver naturligvis bedre mening at have anlægget på vores egen grund i stedet for at køre kasserne ud i Europa og tilbage igen. Siden december 2018 har vi haft et midlertidigt vaskeanlæg i Vejle, men på grund af vores vækst og en generel udfasning af engangsemballage på området, er en permanent løsning tættere på vores lagre og butikker nu at foretrække. Kasserne har en levetid på cirka 15 år - og efterfølgende bliver de granuleret, og plastikken brugt igen, siger Ole Thomsen, logistikdirektør i REMA 1000.

Anlæg tilgængeligt for andre virksomheder
Anlægget bliver 18.000 kvadratmeter stort og bliver placeret tæt på REMA 1000s hovedlager i Horsens.

REMA 1000 bygger det nye anlæg, og Euro Pool System investerer i teknologien og bygger vaskefaciliteter, som kan håndtere over 50 millioner plastikkasser om året. Det vil sikre kapacitet til at andre virksomheder, der bruger løsningen med genanvendelige plastikkasser, også kan benytte anlægget.

Bygningen bliver desuden stor nok til, at den også kan huse en ny returterminal, som skal modtage det returemballage, genbrugspap og plastik, der bliver kørt tilbage fra REMA 1000s butikker i hele landet - hvor især tomme paller udgør en stor del af de mængder.

Opførelsen af det nye anlæg er planlagt til at begynde i starten af det nye år og anlægget forventes at stå færdigt til sensommeren 2020, hvor REMA 1000 samtidig forventer at runde 350 butikker i Danmark.

-lipe

19/12 2019