Verdens første fiskekasser af kemisk genanvendt EPS

Verdens første fiskekasser af kemisk genanvendt EPS

BASF har sammen med Vartdal Plast og Bremnes Seashore i Norge fremstillet ny transportemballage til fiskefileter fra Bömlo, og viser dermed, hvordan kemisk recirkuleret EPS kan anvendes til emballage for fødevarer

BASF leverer EPS-råmaterialet til VARTDAL PLAST, som omdanner perlerne til filetfiskekasser og Bremnes Seashore, der bruger kasserne til transport af nogle af sine højkvalitetslaks af mærke BÖMLO® fra og med julen 2021.

-EPS Fish Box er en kendt og betroet følgesvend med fremragende egenskaber til at vedligeholde og sikre kølekæden under transport. En sikker kølekæde er afgørende for fødevaresikkerheden og forebyggelse af madspild. For os på Bremnes Seashore er det spændende at prøve et alternativ, hvor CO2-fodaftrykket reduceres markant, og vi sætter altid pris på initiativer, der fremmer den cirkulære økonomi, siger Simon Nesse Økland, udviklingschef hos Bremnes Seashore.

Pyrolyseolie erstatter fossile råvarer
Den kemisk genanvendte EPS har jomfruelig kvalitet og takket været fremstillingsprocessen har den samme egenskaber som konventionel Styropor. Den sikrer de fremragende emballageegenskaber som eksempelvis termisk isolering og trykmodstand med god knækstivhed og stablingsstabilitet, som er afgørende for at holde fisken kølig og sikker på samme tid.

I produktionen af den nye version af skum-materialet, der har været kendt gennem de seneste 70 år, erstatter pyrolyseolie fossile råvarer.

BASF henter olien fra teknologipartnere, som bruger en termokemisk proces kaldet pyrolyse til at omdanne postconsumer plastikaffald, der ellers ville blive brugt til energigenvinding eller ryge på til affald, på det nye, sekundære råmateriale, der nu bliver til ny plast.

Målet er at omdanne hele produktionen
For VARTDAL PLAST har Styropor® Ccycled™ en masse fordele, da produktet er identisk med nyt materiale. Derfor skal produktionsprocessen ikke justeres. Virksomheden og dens produkter er certificeret i henhold til ecoloop-certificeringsprogrammet, hvilket bekræfter, at 100 % genbrugsmateriale blev brugt som råmateriale.

-Bremnes Seashore har været kunde hos VARTDAL PLAST i årtier, og vi er glade for, at de er den første kunde til at vælge VARTDAL AIRBOX LOOP, en EPS fiskeboks lavet af 100 % Styropor® Ccycled™ råmateriale af af kemisk genbrugsplast, siger Jan Endre Vartdal, som er ejer og administrerende direktør hos VARTDAL PLAST, og tilføjer: 

-Vores mål er at omdanne hele vores produktion fra at bruge fossilt baserede råmaterialer til at bruge fossilfrie eller genbrugte råvarer. Brugen af Styropor Ccycled råmaterialet fra BASF gør os i stand til at begynde denne transformation i tæt samarbejde med vores kunder uden at gå på kompromis med kvalitet og genanvendelighed.

-lipe 

15/12 2021