Tortillas i mere miljøvenlig emballage

Tortillas i mere miljøvenlig emballage

Ved at udskifte en del af plastikken med papir, vil virksomheden bag Santa Maria spare 150 tons plast om året. Og det er kun begyndelsen

Af Lisbeth Petersen

I løbet af de næste uger, vil Santa Maria Tortillas dukke op i alle danske dagligvarebutikker i ny indpakning.

Den svenske fødevarevirksomhed, Paulig, som står bag varemærket, har besluttet at reducere mængden af plast, og udskifter nu oversiden af tortillaemballagen med papir.

Det vil ifølge Paulig og beregninger fra Det Svenske Miljøinstitut mindske miljøbelastningen med 35 procent. For da Tortillaerne er en af Santa Marias mest populære produkter med et årligt salg på ca. 370 millioner, vil virksomheden frem over spare 150 tons plastik til emballageproduktionen hvert år.

 

- Det giver selvfølgelig en ekstra stor gevinst, når vi gennemfører forandringer på en storsælger som den her. Besparelsen på plst svarer til seks millioner halvliters PET-flasker, siger Jenny Odéhn Hejdenberg, som er Hed of Brand og Portfolie på Paulig. 

Virksomhedens chef for bæredygtighed, Therese Arvidsjö supplerer:

- I 2025 skal vi have erstattet eller fjernet mindst 25 procent af plastikken i vores produktsortiment, og samtlige vores emballager skal være fremstillet af materiale som er genanvendt eller genanvendeligt.

 

 

 

 

14/8 2019