Sverige viser vejen til grønnere plastEn prøve af Trifilons anden generation biokomposit, BioLite. Foto: Trifilon

Sverige viser vejen til grønnere plast

Det svenske højteknologiske virksomhedTrifilon har indledt forskning og udvikling omkring en kommercielt brugbar tredje generation biokompositter. En prototype vil blive vist i maj på Nordens førende messe for polymere materialer Plastteknik Nordic den 8.-9. maj i Malmø

Plastteknik Nordic er en messe, som er kendetegnet ved materialeinnovation. I år rettes meget af messelyset på holdbare materialer og alternativer til fossilbaseret plast og nye biobaserede kompositmaterialer.

Materialeområdet 'biokompositter' indebærer, at i hvert fald en del af materialeblandingen produceres af en biologisk råvare, for eksempel hør, hamp eller træ.

En ny generation af materialeproducenter, som investerer i udviklingen af biokompositter, træder frem. En af virksomhederne er svenske Trifilon, som har udviklet en ny biokompositteknik, for at udvikle og markedsføre nye grønnere materiale.

Det har vist sig så effektive, at forskning omkring en kommercielt brugbar tredje generation allerede er indledt. Teknikken har lokket investorer til sig såvel som international spidskompetence. En af disse er David Sandquist fra det finske VTT Research Centre, som nu er F&U-chef hos Trifilon.

- Vi kan nu gøre ting med biokompositter, som tidligere har været umuligt, og køen til nye materialeklasser fra vores materiale-lab bliver længere og længere, siger David Sandquist.

Investorkapital har gjort det muligt at bygge et helt unikt produktionsanlæg. Anlægget benytter fordelene ved en række innovationer, fra fiberkemi og bioraffinering til kompounderingteknikkens komplekse plads i den samlede produktionscyklus.

Med en produktionskapacitet på 4.000 ton om året meddeler Trifilon nu, at de kan levere materialer i industriskala. Forskning omkring en kommercielt brugbar tredje generation allerede er indledt. Der vises en prototype på Plastteknik Nordic i Malmø i år.

- Vi på Trifilon er alle glade for at være førende inden for denne fremvoksende produktkategori og stolte over, at Sverige viser vejen til næste generations biomaterialer, udtaler Martin Lidstrand, Trifilons administrerende direktør.

-hawin

 

 

Om messen Plastteknik Nordic 2019:

Plastteknik Nordic er Nordens førende branchemesse for materialer, plastteknik og cirkulære polymerstrømme. Den arrangeres af Easyfairs Scandinavia, den 8.-9. maj på Malmømessen. For alle, som arbejder i branchen, er messen samt aktiviteter og seminarprogrammer gratis. For flere oplysninger og registrering af dit besøg www.plasttekniknordic.com.

 

8/3 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Nova-Pack

  Nova-Pack

  Komplette emballageløsninger
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Antalis

  Antalis

  Industriemballage, maskiner og løsninger til produktion, transport og opbevaring
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage