Sverige først med 100 % genanvendte Coca Cola flasker

Sverige først med 100 % genanvendte Coca Cola flasker

Koncernen forventer en besparelse på 3500 tons nyproduceret plast og dermed 25 procent lavere CO2-udledning om året, når omstillingen går i gang i starten af det nye år

Af Lisbeth Petersen

Sverige bliver dermed det første land i verden, hvor Coca Cola vil sælge sine i alt 40 varianter af Cola, Fanta, Sprite og Bonaqua i PET emballage af 100 procent genbrugsplast.

Skruelåg og etiketter bliver også fremstillet af genanvendelige materialer.

Coca Cola har i flere år produceret sine flasker delvist af genanvendelig plast, og har en global ambition om at kunne indsamle alle sine flasker til genbrug. Sverige bliver foregangsland på grund af sit retursystem 'Returpack', som er i verdensklasse, fortæller koncernens svenske administrerende direktør, Sofie Elisasson Morsink.

Hvornår den den danske afdeling også overgår til 100 procent genanvendelig plast, er ikke fastlagt endnu. Men i en mail fortæller kommunikationschef Jes Randrup Nielsen til Pacm.dk:

- Vi har i øjeblikket har vi 50% genbrugsplast i vores plasticflasker. Ligesom i resten af Europa arbejder Coca-Cola i Danmark med konkrete bæredygtighedsplaner, deriblandt hvordan vi reducerer mængden af ny plastic, vi anvender til emballage, og i løbet af 2020 vil vi kunne løfte sløret for, hvad disse planer konkret indebærer.

 

25/11 2019