Stora Enso lancerer biologisk alternativ til plast

Stora Enso lancerer biologisk alternativ til plast

Den svenske emballagekoncern Stora Enso er nu på markedet med sine træbaserede biokompositter DuraSense, og tagerdermed endnu et skridt mod at erstatte fossile materialer med genanvendelige alternativer

Granulaterne i materialet er en kombination af naturlige træfibre, bindemidler i form at polymer og andre tilsætningsstoffer.

Sammensætningen gør produktet lige så formbart som plast, men også lige så holdbart og bearbejdeligt som træ. Derfor egner det sig til produktion af en lang række produkter som flasker, køkkenredskaber, møbler, paller, håndværktøj, legetøj og skønheds- og livsstilsprodukter mm.

Største produktionsenhed i Europa
Stora Enso lancerede produktionen af biokompositter tidligere på året på Hylte Mølle i Småland. Virksomheden har investeret 12 millioner kroner i produktionsudstyret, som ved fuld kapacitet kan producere 15000 tons om året.Det gør møllen til den største produktionsenhed af fiberkompositter i Europa.

- Dét at reducere mængden af plastik og erstatte den med bæredygtige og sporbare materialer er en proces, der foregår gradvist. Med Duras Ensenada, kan vi give kunderne mulighed for at anvende fiberbaserede produkter, der giver større holdbarhed og, afhængigt af produktet, reducerer de miljømæssige konsekvenser med op til 80 procent, siger Jari Suominen, som er direktør for afdelingen med træprodukter i Stora Enso.

- Bæredygtighed og miljøhensyn bliver stadig vigtigere for forbrugerne, supplerer Patricia Oddshammar, som er chef for produktionen af biokomposit i virksomheden. Og hun tilføjer:

-Stora Enso biokompositter kan genbruges som materiale op til syv gange eller genanvendes sammen med andre plastmaterialer. Med Duras SENSE 'Eco100', som er et af vores produkter, baseret på træfibre og biopolymerer, er det muligt, fuldstændigt at erstatte fossilt baserede plast til en konkurrencedygtig pris.

-lipe

15/5 2018