Plastikdebatten gav SodaStream stor fremgang i årets første kvartal

Plastikdebatten gav SodaStream stor fremgang i årets første kvartal

Danskernes stigende bevidsthed om den omsiggribende plastikforurening får flere til at finde bedre alternativer til plastikflasken. Det nyder SodaStream godt af, og verdens førende producent af maskiner til hjemmelavet danskvand kan i Danmark notere sig en fremgang i nettoomsætningen på hele 35,9 procent i første kvartal

Der er godt gang i salget af maskiner, kulsyre og smagsvarianter hos 80’er-ikonet SodaStream i Danmark. Producenten af maskiner til fremstilling af danskvand i hjemmet oplevede i første kvartal en stigning i salg af maskiner til de danske forhandlere på hele 83,8 procent, mens nettoomsætningen i Danmark for salg af maskiner, kulsyre og sodamix er steget med 35,9 procent.

Globalt går SodaStream frem med knap 25 procent i omsætningen, hvilket er niende kvartal i træk med tocifret vækst.
 
Ifølge Dirk Glassner, Managing Director for SodaStream i Norden, skyldes fremgangen en øget miljøbevidsthed koblet med bekvemmeligheden ved at kunne lave præcis de bobler og smagsvarianter i hjemmet, man har lyst til:

- Rigtigt mange danskere er blevet opmærksomme på begrebet ‘zero waste’ og forsøger at tage det til sig på forskellige måder. Her er SodaStream et godt alternativ, da man sparer naturen for en masse unødig plastik. Vi har også lanceret glas og flasker, der kan komme i opvaskemaskinen, og det gør jo livet lettere derhjemme, siger Dirk Glassner.
 
Reducerer CO2 aftrykket
Ifølge Carbon Trust Study fra 2013 er CO2 aftrykket, når man laver danskvand på en SodaStream 60 procent lavere end ved køb af plastikflasker i det lokale supermarked, og det har gjort indtryk på forbrugerne.
 
- Jeg tror, plastikdebatten har rystet forbrugerne. De mange ulækre eksempler på plastiksupper i verdenshavene og strande dækket af plastik har fået dem til at spærre øjnene op for deres vaner i dagligdagen. SodaStream har været aktiv i denne debat, og vi ønsker at ændre verden ved at revolutionere markedet for danskvand og læskedrikke. SodaStream tilbyder en forbrugervenlig måde at reducere sit plastikforbrug på, og det har inspireret mange til at købe vores maskiner, slutter Dirk Glassner.

-hawin

4/5 2018