Plastgenanvendelse i gode hænderAdministrerende direktør for BASF Nordic/Baltic, Mark Meier.

Plastgenanvendelse i gode hænder

BASF investerer trecifret millionbeløb i Danmark til udvikling af metode for genanvendelse af svært genanvendeligt plast

Plasttyper sammensat af forskellige plastmaterialer og plast fra fx madvarer bliver i dag typisk brændt eller sendt i deponi, fordi de ikke kan genanvendes. Men dette er snart fortid. Et samarbejde mellem BASF og Quantafuel i Skive skal nemlig videreudvikle Quantafuels teknologi til kemisk genanvendelse, så den potentielt kan udbredes til hele verden.

- Investeringen i Quantafuel og deres kommende fabrik i Skive er et væsentligt skridt for at udbrede teknologien om kemisk genanvendelse, sikre en cirkulær model for plast generelt og gøre det muligt for virksomheder verden over at opnå deres individuelle bæredygtighedsmål. Slutproduktet fra den kommende genanvendelsesproces i Skive er nemlig en olie, som kan indgå i ny produktion hos virksomheder i hele verden, fortæller Mark Meier, der er administrerende direktør for BASF Nordic/Baltic og fortsætter:

- Samtidig er samarbejdet med Quantafuel vigtigt for os, fordi de er meget kompetente omkring hele den teknologiske udfordring i avancerede genanvendelsesmetoder. Sammen vil vi få værdifulde erfaringer fra fabrikken i Skive og i fællesskab være med til at sikre den cirkulære proces for plast.

-hawin

 

Om Quantafuel
Quantafuel er en norsk teknologibaseret energivirksomhed, der fokuserer på at finde en løsning på ubæredygtig håndtering af jordens ressourcer. Quantafuel åbner i fjerde kvartal 2020 en pyrolyse- og oprensnings-fabrik i Skive, Jylland. Den kommende fabrik i vil kunne bearbejde 16.000 tons affaldsplast per år, som vil blive omdannet til olie, der kan anvendes i ny produktion.

11/10 2019