Ny miljøkonsulent i Plastindustrien

Ny miljøkonsulent i Plastindustrien

Den 1. september startede Anders Kildegaard Knudsen som Plastindustriens nye miljøkonsulent. Han skal bl.a. arbejde med at reducere industriens spild af granulater i forbindelse med miljøinitiativet Operation Clean Sweep og stå i spidsen for brancheforeningens arbejde med energiforbedringer

Anders Kildegaard Knudsen kommer fra en baggrund som miljø- og CSR-konsulent i Arriva Danmark, hvor han bl.a. arbejde med energioptimering, affaldshåndtering, miljøledelse samt virksomhedens sociale ansvarlighed.

 - Jeg har glædet mig rigtig meget til at starte i Plastindustrien, da branchen er i en rivende udvikling og der er fokus på plast og genanvendelse som aldrig før. Jeg er vant til at have tæt kontakt med virksomheder og sætte mig ind i de vilkår, de arbejder under samtidig med at tage vare på miljøforholdene. Dette vil jeg helt sikkert fortsætte i Plastindustrien, hvor jeg skal forene det, at iværksætte miljø- og energiprojekter med virksomhedernes kerneforretning, fortæller han.

Anders Kildegaard Knudsen. skal bl.a. være med til at udbrede energibesparelser i branchen til gavn for virksomhedernes konkurrenceevne og lavere CO2-udledning gennem Plastindustriens brancheaftale med Energistyrelsen om målrettede PSO-lempelser.

Derudover skal han stå i spidsen for miljøinitiativet Operation Clean Sweep, der handler om at reducere industriens spild af granulater til naturen – målsætningen er at få 80 % af Plastindustriens medlemsvirksomheder til at tilslutte sig.

Operation Clean Sweep er et internationalt initiativ, der handler om at begrænse plastindustriens spild af granulater til miljøet. Det er branchens eget bud på, hvordan produktion af plast kan undgå, at være en kilde til forurening. Det er en opgave Anders ser meget frem til, hvilket han uddyber:

- Med projektet Operation Clean Sweep skal vi vise, at branchen også tager sin del af ansvaret, når det kommer til at begrænse udledningen af plast i miljøet. Det er vigtigt at demonstrere overfor omverdenen, at branchen også er en del af løsningen.

Endvidere skal den nye miljøkonsulent varetage hvervet som sekretær for Sektionen for ekstrudering og termoformning samt rådgive medlemmerne om spørgsmål relateret til fødevarekontaktmaterialer.

Anders Kildegaard Knudsen har tidligere arbejdet som klimakonsulent i kommunalt regi, samt energi- og miljøvejleder hos EnergiTjenesten. Han har derudover lavet flere formidlingsprojekter med fokus på miljø og energi i et globalt perspektiv.

Han er udannet Cand. Techn. Soc fra Roskilde Universitet, bor i Dragør, og er far til to.

-lipe

 

24/9 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Nova-Pack

  Nova-Pack

  Komplette emballageløsninger
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner