Ingen ko på isen med ny saltspand

Ingen ko på isen med ny saltspand

Vintervejr kalder på vejsalt, og i år bruger Schweiziske Salinen en spand fra Berry Superfos med 30% genanvendt plast (PCR) til det salt, der skal holde hele alpelandet farbart

Sne og is gør hvert år Schweiz til et eventyrligt vinterland. Bagsiden af den glitrende medalje er glatte veje, der gør trafikken usikker. Her kommer Schweizer Salinen AG ind i billedet, da virksomheden står for at levere salt til glatførebekæmpelse i hele landet, som for øvrigt er selvforsynende med vejsalt

Sats på bæredygtig strategi
Som noget nyt bliver vejsaltet nu solgt i en SuperCube® spand produceret med 30% genanvendt plast (PCR). Spanden er fra plastemballageproducenten Berry Superfos, og Oliver Berger, Business Developer hos Schweizer Salinen, er begejstret for den nye løsning. Han fortæller, at den nye emballage flugter perfekt med virksomhedsstrategien:

-For os er det vigtigt at have kurs mod en mere bæredygtig måde at drive forretning på. Vores valg af emballage udgør en meget vigtig del af vores strategi, og vi kunne virkelig godt lide idéen om en spand med genanvendt plast. Den er helt perfekt: Vi bruger mindre plastråmateriale, og beholderens solide kvalitet lever op til vores forventninger.

Firkantet form gør det af med spildplads
Også emballagens firkantede form er et plus for den schweiziske saltvirksomhed. Den sikrer optimal pladsudnyttelse, da spanden kan stables effektivt − både tom og fyldt − dvs. der er ingen spildplads på hverken palle, lager eller lastbil.

Hver SuperCube® spand med vejsalt indeholder 12,5 kg. Det er den ideelle vægt for at sikre, at der er nok til flere uger, uden at spanden bliver for tung at bære. Når private og professionelle slutbrugere spreder saltet, kan de samtidig se på emballagen, at det er lavet med genanvendt plast. Denne information på spanden mener Oliver Berger er væsentlig for kunderelationen.

Gråt genskær eller grøn udvikling?
Med genanvendt plast bliver indersiden af spanden grå i stedet for hvid. Selvom den grå farve giver et svagt gråligt genskær i det ellers hvide vejsalt, er Schweizer Salinen fuldt ud tilfreds med den nye løsning:

-Vi spurgte os selv, hvad der vigtigst: Den hvide farve eller et bidrag til bedre miljøforhold ved at anvende mindre plastråmateriale? Det tog ikke lang tid at lande på det rigtige svar. Vi er nemlig meget glade for SuperCube® spanden, og vi får også mange positive tilbagemeldinger fra slutbrugerne.

Lufttæt og vejrbestandig
SuperCube® spanden er lufttæt og klarer skærene i al slags vind og vejr. Den holder vejsaltet tørt under alle forhold, hvilket er praktisk, da detailhandlen ofte sælger produktet udendørs. Spanden er desuden meget velegnet til transport ved lave temperaturer. Med vejsalt fører alle veje til en sikker schweizisk vinter.

-lipe

 

 

23/2 2021